13 maart » Voor het eerst wordt een weg met asfalt bestreken, in Monte Carlo. Uitvinder van dat asfalt is de Zwitserse dokter Ernest Guglielminetti.
1 juni » De grote staking van Twentse textielarbeiders verloopt. Op het hoogtepunt van de acties waren 45.000 textielarbeiders werkloos, hetzij door staking, hetzij door uitsluiting.
18 augustus » Oprichting van de Oostenrijkse omnisportvereniging Grazer AK.
25 augustus » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Montevideo Wanderers FC.
31 oktober » Voltooiing van de eerste telegraafkabel door de Stille Oceaan.
Trouwdag 4 november 1919
De temperatuur op 4 november 1919 lag tussen -1.3 °C en 2,3 °C en was gemiddeld 1,0 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 januari » Ierse Onafhankelijkheidsverklaring wordt aangenomen door het parlement van de Ierse Republiek.
14 augustus » Oprichting van de Poolse voetbalclub Ruch Radzionków.
23 augustus » Oprichting van de Monegaskische voetbalclub AS Monaco in het gelijknamige vorstendom.
7 oktober » De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM wordt opgericht en is daarmee de oudst bestaande luchtvaartmaatschappij van de wereld.
1 december » Lady Nancy Astor wordt het eerste vrouwelijke lid van het Britse Parlement.
21 december » In Katowice wordt de Poolse voetbalbond (PZPN) opgericht.
Dag van overlijden 23 juli 1994
De temperatuur op 23 juli 1994 lag tussen 18,1 °C en 30,7 °C en was gemiddeld 24,0 °C. Er was 10,5 uur zonneschijn (66%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
22 mei » Nederland eindigt met vijf medailles, waaronder drie gouden, als tweede in het medailleklassement bij de EK judo in Gdańsk, achter Rusland.
4 juni » De Angolese regering biedt de rebellen van Jonas Savimbi's UNITA een deel van het regionaal bestuur aan, maar voegt daaraan toe dat dit "het laatste en maximale aanbod" is in de vredesonderhandelingen over een oplossing voor de burgeroorlog in het Afrikaanse land.
20 september » De vroegere Italiaanse minister van binnenlandse zaken, Antonio Gava, in de jaren tachtig een van de machtigste politici binnen de regerende christendemocratische partij, wordt gearresteerd op verdenking van nauwe samenwerking met de Camorra, de Napolitaanse versie van de maffia.
31 oktober » Oprichting Nationaal park Joshua Tree door het Amerikaans Congres.
4 november » De leider van de Bosnische Serviërs, Radovan Karadžić, kondigt een algehele mobilisatie af.
2 december » Na een felle uitslaande brand voor de kust van Somalië zinkt de Achille Lauro naar de bodem van de zee. Op twee Britten en twee Nederlanders na kunnen alle 579 opvarenden het schip verlaten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P33159.php : benaderd 12 mei 2025), "Margeret Heilman (1902-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.