De temperatuur op 14 juli 1924 lag tussen 10,0 °C en 22,8 °C en was gemiddeld 17,1 °C. Er was 14,3 uur zonneschijn (88%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
17 februari » Johnny Weissmuller verbetert in Miami zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag tot 57,4. Het oude record (58,6) stond sinds 9 juli 1922 op naam van de Amerikaanse zwemmer en latere filmster (Tarzan).
22 februari » Calvin Coolidge houdt als eerste president van de Verenigde Staten een radiotoespraak vanuit het Witte Huis.
27 maart » Adolf Hitler wordt veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf vanwege zijn rol bij de Bierkellerputsch.
9 mei » Oprichting van de Rotterdamse Scheidsrechters Vereniging.
25 juni » Albert Calmette en Camille Guérin introduceren het vaccin tegen tuberculose.
30 oktober » Wereldspaardag is 30 oktober 1924 in het leven geroepen op het eerste internationale spaarbankcongres van de Wereldvereniging van Spaarbanken in Milaan, Italië. De dag is bedoeld om mensen wereldwijd bewust te maken van het belang van sparen.
Trouwdag 9 juni 1947
De temperatuur op 9 juni 1947 lag tussen 9,5 °C en 15,8 °C en was gemiddeld 12,6 °C. Er was 2,7 mm neerslag gedurende 1,7 uur. Er was 3,0 uur zonneschijn (18%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
25 februari » Pruisen (Duitsland) door de geallieerden ontbonden.
24 juni » De eerste bekende rapportage van een UFO: Kenneth Arnold, vliegend over de staat Washington, ziet negen lichtgevende ronde objecten.
27 juni » In Ukkel wordt met 38,8°C de hoogste temperatuur gemeten die ooit in België is vastgesteld. In Maastricht wordt het op die dag 38,4°C, de op een na hoogste temperatuur in Nederland ooit gemeten.
14 augustus » India en Pakistan worden onafhankelijk van Groot-Brittannië.
1 oktober » In het dagblad Het Volk verschijnt voor het eerst het stripverhaal Nero.
29 november » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties besluit Palestina te verdelen tussen Arabieren en Joden.
Dag van overlijden 18 juli 2001
De temperatuur op 18 juli 2001 lag tussen 13,8 °C en 20,0 °C en was gemiddeld 15,7 °C. Er was 12,7 mm neerslag gedurende 8,0 uur. Er was 2,5 uur zonneschijn (15%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
27 januari » Aardbeving in de Indiase deelstaat Gujarat: ongeveer 20.000 doden en 167.000 gewonden.
7 april » Het Nederlands Davis Cup Team wint in 's-Hertogenbosch het beslissende dubbelspel tegen Duitsland en plaatst zich daarmee voor het eerst in de tennisgeschiedenis voor de halve finale in de wereldgroep.
10 september » KPN-topman Paul Smits stapt op. De schuldenlast bij KPN is 24 miljard euro. Hij wordt opgevolgd door Ad Scheepbouwer.
1 oktober » De Vlaamse zorgverzekering treedt in voege. Hierdoor kunnen zwaar zorgbehoevenden die thuis verzorgd worden en personen die in een rusthuis, een verzorgingstehuis of een psychiatrisch verzorgingstehuis verblijven een forfaitaire uitkering ontvangen indien voldaan is aan de voorwaarden.
17 november » Ibrahim Rugova wint de verkiezingen in Kosovo met bijna de helft van alle stemmen. Hashim Thaci volgt met een ruime achterstand.
27 november » Uit beelden van Hubble ruimtetelescoop wordt ontdekt dat er op de planeet Osiris water en zuurstof aanwezig is, en dat zij een blauwe staart heeft bestaande uit waterstof.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P32612.php : benaderd 10 mei 2025), "Fabian Sebastian Pfeifer (1924-2001)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.