De temperatuur op 10 augustus 1905 lag tussen 12,6 °C en 20,6 °C en was gemiddeld 16,7 °C. Er was 4,6 uur zonneschijn (31%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
26 januari » Een werknemer van de Premiermijn in Zuid-Afrika vindt de Cullinan, de grootste diamant uit de geschiedenis.
4 maart » Theodore Roosevelt wordt her-beëdigd als 26e president van de Verenigde Staten
30 april » Het Nederlands voetbalelftal speelt zijn eerste officiële interland. België was de tegenstander. Na negentig minuten was de stand 1-1; Nederland won uiteindelijk met 4-1.
7 juni » De unie tussen Noorwegen en Zweden wordt beëindigd. Oscar II van Zweden verklaart dat het voor hem niet mogelijk is om een regering tot stand te brengen, hetgeen zijn koningschap doet eindigen. Noorwegen is vanaf nu een zelfstandig koninkrijk.
5 september » Einde van de Russisch-Japanse Oorlog, bij het tekenen van het Verdrag van Portsmouth. Dit was ten gunste van Japan.
3 december » Zoltán Halmay vestigt het allereerste officiële wereldrecord op de 100 meter vrije slag. In Wenen tikt de Hongaarse zwemmer aan in 1.05,8.
Trouwdag 18 februari 1925
De temperatuur op 18 februari 1925 lag tussen 2,3 °C en 5,8 °C en was gemiddeld 4,0 °C. Er was 7,1 mm neerslag. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 4 augustus 1925 tot 8 maart 1926 was er in Nederland het kabinet Colijn I met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
3 januari » Benito Mussolini kondigt aan dat hij de dictator wordt van Italië.
14 maart » John Jacobs, Engels golfspeler († 2017)
30 mei » Oprichting van de Ecuadoraanse voetbalbond ("Federación Ecuatoriana de Fútbol").
26 juli » De Belg André Massaux vestigt een nieuw wereldrecord zweefvliegen (duurvlucht) door 10 uur en 41 minuten in de lucht te blijven.
11 november » Robert Millikan bewijst het bestaan van kosmische straling.
3 december » Dr. P.H. Ritter jr. houdt zijn eerste boekbespreking voor de Hilversumsche Draadlooze Omroep.
Dag van overlijden 13 januari 1975
De temperatuur op 13 januari 1975 lag tussen 4,2 °C en 8,5 °C en was gemiddeld 6,1 °C. Er was 4,5 uur zonneschijn (55%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
4 maart » De Stichting Nipkow wordt opgericht (zie: Zilveren Nipkowschijf).
12 april » Atleet Henk Kalf wint de eerste editie van de City-Pier-City Loop.
17 april » De Rode Khmer valt de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh binnen. Pol Pot wordt premier van Cambodja.
12 augustus » De MV Norderney, het voormalige zendschip van Radio Veronica wordt de haven van Amsterdam binnengesleept en direct in beslag genomen.
10 september » Het Nederlands voetbalelftal gaat in Chorzow met 4-1 onderuit tegen Polen in de kwalificatiereeks voor het EK voetbal 1976, onder meer door twee doelpunten van Andrzej Szarmach.
10 november » De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties nam een resolutie aan die zionisme gelijkstelt aan racisme, maar die werd eind 1991 weer ingetrokken.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P32243.php : benaderd 12 mei 2025), "Heirich "Henry" Thalheimer (1905-1975)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.