De temperatuur op 20 november 1929 lag tussen 2,5 °C en 10,9 °C en was gemiddeld 5,6 °C. Er was 5,3 uur zonneschijn (62%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
18 januari » IJe Wijkstra doodt in het Groningse Doezum vier veldwachters die zijn minnares Aaltje van der Tuin bij hem willen weghalen.
1 april » Introductie van de jojo in New York.
7 juni » Vaticaanstad wordt een stadstaat.
22 juni » De Sint-Janskathedraal in 's-Hertogenbosch krijgt de eretitel basiliek.
29 juni » Ingebruikname van de eerste windtunnel, te Langley Field in Californië.
15 juli » Paus Pius XI creëert één nieuwe kardinaal, de in 1996 zalig verklaarde Italiaanse aartsbisschop van Milaan Alfredo Ildefonso Schuster.
Trouwdag 14 juni 1952
De temperatuur op 14 juni 1952 lag tussen 13,7 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 15,8 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.5 uur. Er was 0.5 uur zonneschijn (3%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
18 februari » Griekenland en Turkije treden toe tot de NAVO.
21 maart » Op de Waalsdorpervlakte wordt het doodvonnis van twee oorlogsmisdadigers, de Nederlander Andries Pieters en de Duitser Artur Albrecht, door een executiepeloton voltrokken.
1 juni » Een supportersbus van La Gantoise crashte ter hoogte van Grevelingen. Hierbij kwamen 35 mensen om het leven.
21 juni » In het Mathematisch Centrum Amsterdam wordt de ARRA I, de eerste in Nederland gebouwde computer, in gebruik genomen.
2 september » Het kabinet-Drees II volgt het kabinet-Drees I op.
3 december » Benoeming van de Nederlander Martin Lucas tot internuntius in India als opvolger van Leo Kierkels.
Dag van overlijden 3 december 2014
De temperatuur op 3 december 2014 lag tussen -3 °C en 1,0 °C en was gemiddeld -1.2 °C. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
8 maart » Een Boeing 777 van Malaysia Airlines die op weg was naar Peking, met 239 mensen aan boord, verdwijnt twee uur na vertrek vanaf Kuala Lumpur International Airport van de radar en is waarschijnlijk ergens midden in de Indische Oceaan gestort. Het toestel is tot op heden niet gevonden. (Malaysia Airlines-vlucht 370)
24 mei » Vier mensen worden neergeschoten bij een schietpartij aan het Joods Museum van België aan de Zavel in de Belgische hoofdstad Brussel.
23 juli » In Nederland geldt een dag van nationale rouw naar aanleiding van de crash van Malaysia Airlines-vlucht 17 zes dagen eerder.
3 augustus » KNVB Bekerwinnaar PEC Zwolle verslaat in Amsterdam met 1-0 landskampioen AFC Ajax en wint daardoor voor de eerste keer de Johan Cruijff Schaal.
4 oktober » Het team van het populaire Britse autoprogramma Top Gear wordt door een boze, stenengooiende menigte uit Argentinië verdreven. De Argentijnen zijn ontzet over een provocerende verwijzing die de programmamakers zouden hebben gemaakt naar de Falkland-oorlog tussen Argentinië en het Verenigd Koninkrijk.
31 oktober » Blaise Compaoré stapt op als president van Burkina Faso.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P29318.php : benaderd 13 mei 2025), "James Vincent DeMera Jr (1929-2014)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.