De temperatuur op 27 juli 1926 lag tussen 8,2 °C en 19,8 °C en was gemiddeld 13,6 °C. Er was 1,3 mm neerslag. Er was 11,9 uur zonneschijn (75%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
3 januari » Generaal Theodoros Pangalos benoemt zichzelf tot dictator van Griekenland.
13 juni » In de Estische hoofdstad Tallinn wordt het Kadrioru Stadion geopend.
22 augustus » In Zuid-Afrika wordt goud ontdekt.
26 september » In Oslo wordt het Ullevaal Stadion geopend.
25 november » Atatürk verbiedt het dragen van een fez, een traditioneel hoofddeksel, in Turkije.
25 december » Yoshihito, de 123ste keizer van Japan, sterft aan een hartaanval.
Trouwdag 7 juli 1948
De temperatuur op 7 juli 1948 lag tussen 8,9 °C en 17,3 °C en was gemiddeld 12,7 °C. Er was 0.7 mm neerslag gedurende 0.9 uur. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
17 maart » De Benelux-landen, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk tekenen de overeenkomst van Brussel, welke een voorloper is van de NAVO-overeenkomst.
17 maart » Oprichting van de West-Europese Unie (WEU), de huidige 'gewapende arm' van de Europese Unie.
26 juni » De Berlijnse Luchtbrug wordt begonnen, nadat de Sovjet-autoriteiten op 24 juni een blokkade van Berlijn hebben ingesteld.
24 oktober » Encycliek In Multiplicibus Curis van paus Pius XII met een oproep tot gebed voor vrede in Palestina.
1 december » Piet Roozenburg wordt wereldkampioen dammen.
Dag van overlijden 8 mei 1997
De temperatuur op 8 mei 1997 lag tussen 2,2 °C en 10,0 °C en was gemiddeld 6,9 °C. Er was 6,1 mm neerslag gedurende 4,7 uur. Er was 4,3 uur zonneschijn (28%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
22 januari » President Boris Jeltsin van Rusland verschijnt onverwacht weer in het Kremlin, vlak voordat het parlement aan een debat zou beginnen over een voorstel om hem af te zetten vanwege zijn slechte gezondheid.
23 januari » Bij de verkoop van de voetbalrechten ontstaat een conflict tussen de KNVB en abonneezender Filmnet.
14 maart » Dawid Kownacki, Pools voetballer
23 maart » Bij Beverwijk vinden gevechten tussen supporters van Ajax en Feyenoord plaats waarbij een dode valt, de Slag bij Beverwijk.
6 augustus » Hugo Banzer, die in 1971 als legergeneraal de macht greep in Bolivia, wordt via de democratische weg geïnstalleerd als president.
29 september » Britse wetenschappers stellen het verband vast tussen de Ziekte van Creutzfeldt-Jakob en de zogenaamde gekkekoeienziekte (BSE).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P28567.php : benaderd 13 mei 2025), "Paul Gerald Lustgraaf (1926-1997)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.