De temperatuur op 1 mei 1917 lag tussen 0.4 °C en 18,4 °C en was gemiddeld 10,1 °C. Er was 12,7 uur zonneschijn (85%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 maart » Het Russische regime van de tsaar komt ten val.
4 juni » De eerste Pulitzerprijs wordt uitgereikt.
26 juni » De eerste Amerikaanse troepen landen in Frankrijk.
9 juli » De Zweed John Zander verbetert in Stockholm het wereldrecord op de 2000 meter hardlopen. Zijn tijd is 5'31,0".
21 september » Britse troepen verslaan de Turken bij Megiddo. De Slag bij Megiddo is afgelopen en de Ottomanen worden uit Palestina verdreven.
7 november » Begin van de Oktoberrevolutie: Lenin, de aanvoerder van de bolsjewieken, leidt de communisten in een vrijwel bloedeloze staatsgreep tegen de Voorlopige Regering. (In Rusland gold toentertijd de juliaanse kalender en volgens die kalender was het toen 25 oktober.)
Trouwdag 4 april 1942
De temperatuur op 4 april 1942 lag tussen 3,1 °C en 11,6 °C en was gemiddeld 6,7 °C. Er was 4,4 uur zonneschijn (34%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
25 januari » Thailand verklaart de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk de oorlog.
29 april » Grote explosie bij Tessenderlo Chemie in Tessenderlo met 189 doden en enorme vernielingen. De waarschijnlijke oorzaak is de explosie van aangekoekt ammoniumnitraat dat arbeiders met dynamiet wilden laten springen.
12 juni » Anne Frank krijgt een dagboek voor haar dertiende verjaardag.
7 augustus » De Amerikanen landen op Guadalcanal wat de Slag om Guadalcanal inluidt.
9 augustus » Mahatma Gandhi wordt gearresteerd.
6 december » De RAF bombardeert de Philipsfabrieken in Eindhoven om de levering van goederen aan de Duitsers te laten stagneren.
Dag van overlijden 1 februari 1993
De temperatuur op 1 februari 1993 lag tussen -5.1 °C en 1,5 °C en was gemiddeld -1.6 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 8,2 uur zonneschijn (90%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
11 maart » Het militaire bewind in Sierra Leone maakt bekend een complot voor een staatsgreep te hebben ontdekt, doordat Oekraïne documenten voor een wapenbestelling niet aan de samenzweerders, maar per abuis aan het ministerie van defensie van het West-Afrikaanse land heeft gezonden.
24 mei » Eritrea wordt onafhankelijk van Ethiopië.
17 juli » Ruud Lubbers is de langstzittende premier uit de Nederlandse geschiedenis.
19 juli » Drie buitenlandse hulporganisaties staken hun acties in twee steden in het door burgeroorlog verscheurde Zuid-Soedan, omdat hevige gevechten hun werkzaamheden onmogelijk maken.
17 november » Het Tsjecho-Slowaaks voetbalelftal speelt in en tegen België (0-0) de laatste officiële interland voordat het land wordt opgesplitst.
1 december » Georgië en Abchazië sluiten een basisakkoord dat een einde moet maken het gewapende conflict tussen beide naties.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P26687.php : benaderd 13 mei 2025), "Oliver Edward Barthel (1917-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.