De temperatuur op 21 april 1909 lag tussen 4,5 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 8,5 °C. Er was 3,4 uur zonneschijn (24%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
2 januari » President S. Hylkema van de Friese IJsbond zet het licht op groen voor de start van de eerste Elfstedentocht. Van de 48 deelnemers halen er slechts negen de finish van de 200 km lange tocht op dooi-ijs. Winnaar wordt de 24-jarige theologiestudent Minne Hoekstra uit Warga (13 uur en 50 minuten).
16 februari » Ernest Shackleton bereikt de magnetische zuidpool.
21 februari » De Rotterdamse politie stelt een rijwielbrigade in.
27 juli » Tweede dag van de Tragische week in Catalonië, een opstand die hardhandig neer wordt geslagen.
28 juli » Derde dag van de Tragische week in Catalonië: scholen en kerken worden in brand gestoken.
23 december » Albert I van België wordt koning.
Trouwdag 25 april 1931
De temperatuur op 25 april 1931 lag tussen 7,5 °C en 15,0 °C en was gemiddeld 10,1 °C. Er was 5,5 mm neerslag gedurende 4,3 uur. Er was 0.6 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
8 februari » Bij het tweede zelfstandige wereldkampioenschap ijshockey in Polen prolongeert Canada de wereldtitel door ook de laatste wedstrijd in de finaleronde - tegen de Verenigde Staten - winnend af te sluiten: 2-0.
5 maart » Sir Oswald Mosley richt in Londen een fascistische partij op; de latere British Union of Fascists.
14 maart » Norberto Conde, Argentijns voetballer († 2014)
13 mei » Verkiezing van Paul Doumer tot president van Frankrijk.
28 juni » In Spanje worden na het vertrek van koning Alfons XIII verkiezingen gehouden die door de linkse partijen, de PSOE voorop, worden gewonnen.
17 september » RCA brengt zijn eerste grammofoonplaat uit.
Dag van overlijden 3 augustus 1997
De temperatuur op 3 augustus 1997 lag tussen 14,2 °C en 21,5 °C en was gemiddeld 18,0 °C. Er was 1,3 uur zonneschijn (8%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
16 januari » Bij de ontploffing van een autobom op een markt voor gebruikte auto's in Boufarik, op 25 kilometer ten zuiden van Algiers, vallen zeker veertien doden.
20 januari » De KLM verlaagt de prijzen van enkeltjes naar Londen, Parijs en Berlijn.
20 januari » De verkiezingsoverwinning van het oppositieblok Zajedno in Servië wordt opgeschort, nadat zowel de Socialistische Partij van president Slobodan Milošević als de ultra-nationalistische Radicale Partij protest heeft aangetekend tegen het besluit van de kiescommissie.
29 maart » Aanvaller Christian Vieri maakt in het WK-kwalificatieduel tegen Moldavië (3-0) het duizendste doelpunt uit de geschiedenis van het Italiaans voetbalelftal.
26 juli » Tijdens een vliegshow in het Belgische Oostende stort een stuntvliegtuig neer. De Jordaanse piloot en acht toeschouwers komen om het leven.
6 november » De gemeenteraad van Vlaardingen hernoemt de Moermanlaan in Hoogstad vanwege vermeend antisemitisme van Cornelis Moerman.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P26411.php : benaderd 9 mei 2025), "Rubye Loraine Brown (1909-1997)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.