28 januari » In een sneeuwstorm in Montana worden de grootste sneeuwvlokken ooit gemeten (38 bij 20 centimeter).
13 maart » Aleksandr Oeljanov, de broer van Lenin pleegt een moordaanslag op tsaar Alexander III. In totaal 74 mensen worden hierbij opgepakt. De meesten worden vrijgelaten maar Aleksandr wordt terechtgesteld op 20 mei 1887 in Sjlisselburg.
22 maart » De eerste editie van de Colombiaanse krant El Espectador verschijnt.
8 mei » Het Leger des Heils start zijn evangelisatiewerk in Nederland met de eerste openbare bijeenkomst in Amsterdam.
1 september » Emile Berliner vraagt octrooi aan op de grammofoonplaat.
3 december » Oscar Carré opent aan de Weesperzijde te Amsterdam zijn Circustheater.
Trouwdag 26 april 1922
De temperatuur op 26 april 1922 lag tussen 2,8 °C en 8,5 °C en was gemiddeld 5,6 °C. Er was 11,2 mm neerslag. Er was 0.4 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
11 april » Benoeming van de Nederlander Johannes Olav Smit tot apostolisch vicaris van Noorwegen.
27 september » De Griekse koning Constantijn I wordt voor de tweede keer gedwongen afstand te doen van zijn troon (abdiceren) en moet het land verlaten.
31 oktober » De RAI Amsterdam opent een semipermanente tentoonstellingshal aan de Ferdinand Bolstraat te Amsterdam.
4 november » De Britse archeoloog Howard Carter ontdekt het graf van de Egyptische farao Toetanchamon.
29 november » In de graftombe van farao Toetanchamon wordt een enorme schat gevonden.
6 december » In Londen wordt een overeenkomst getekend tussen Britse en Ierse vertegenwoordigers waarbij Ierland de status van dominion wordt verleend.
Dag van overlijden 3 mei 1974
De temperatuur op 3 mei 1974 lag tussen 3,1 °C en 17,3 °C en was gemiddeld 11,2 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 1,9 uur zonneschijn (13%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
23 januari » Bij een schoolbrand in een internaat in het Belgische Heusden komen 23 jongens van de leeftijd van 12 tot 15 jaar om het leven. Zie Internaatsbrand Heusden-Zolder.
27 maart » Het Nederlands voetbalelftal speelt in Rotterdam met 1-1 gelijk tegen Oostenrijk in de voorbereiding op het Wereldkampioenschap voetbal 1974 in West-Duitsland. Aanvaller Ruud Geels maakt zijn debuut voor Oranje.
6 april » In Brighton (Engeland) wint ABBA het 19e Eurovisiesongfestival, met het liedje Waterloo.
12 mei » Excelsior wint met 5-1 van Vitesse en is daarmee kampioen van de eerste divisie.
29 juli » De Amerikaan Jimmy Connors lost de Australiër John Newcombe na acht weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals.
16 september » Oprichting Stimuleringsfonds voor de Pers
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P26154.php : benaderd 13 mei 2025), "James Orville Bauer (1887-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.