De temperatuur op 7 mei 1925 lag tussen 5,0 °C en 16,5 °C en was gemiddeld 11,1 °C. Er was 0.8 mm neerslag. Er was 6,3 uur zonneschijn (41%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 4 augustus 1925 tot 8 maart 1926 was er in Nederland het kabinet Colijn I met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
4 maart » Calvin Coolidge wordt herbeëdigd als 30e president van de Verenigde Staten, de eerste ceremonie die op de radio te horen is
13 maart » In Tennessee verbiedt een wet het leren van evolutie op school.
21 mei » Heiligverklaring en uitroeping tot kerkleraar van Petrus Canisius, Nederlands theoloog.
19 juli » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub Ternana Calcio.
26 juli » De Belg André Massaux vestigt een nieuw wereldrecord zweefvliegen (duurvlucht) door 10 uur en 41 minuten in de lucht te blijven.
10 november » Gerrit Hendrik Kersten zorgde voor het aannemen van een amendement dat de val van kabinet-Colijn I veroorzaakte.
Trouwdag 31 januari 1951
De temperatuur op 31 januari 1951 lag tussen 0.2 °C en 2,0 °C en was gemiddeld 1,3 °C. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
4 januari » China en Noord-Korea nemen de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel in.
25 februari » Openingsceremonie van de eerste Pan-Amerikaanse Spelen, gehouden in Buenos Aires.
5 april » Julius en Ethel Rosenberg worden ter dood veroordeeld na schuldig bevonden te zijn aan spionage voor de Sovjet-Unie.
23 mei » Tibetaanse afgevaardigden tekenen (gedwongen) een overeenkomst voor "De bevrijding van Tibet".
2 juni » Encycliek Evangelii Praecones van Paus Pius XII over het bevorderen van het katholieke missiewerk.
17 juli » Prins Boudewijn wordt Koning der Belgen.
Dag van overlijden 15 februari 2013
De temperatuur op 15 februari 2013 lag tussen 1,1 °C en 8,0 °C en was gemiddeld 4,2 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 2,7 uur zonneschijn (27%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
19 maart » Inauguratie van paus Franciscus. Hij krijgt het pallium omgelegd en de vissersring aangereikt.
3 mei » De vulkaan Etna komt op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
24 mei » De voetbalbond van Gibraltar wordt door de UEFA erkend als het 54e lid. Vertegenwoordigende elftallen en clubs van Gibraltar mogen vanaf nu meedoen aan competities georganiseerd door de UEFA.
7 juli » De Schot Andy Murray wint het tennistoernooi van Wimbledon door in de finale de Serviër Novak Đoković in drie sets te verslaan: 6-4, 7-5 en 6-4. Hij is hiermee de eerste Britse winnaar sinds Fred Perry in 1936, 77 jaar eerder.
14 september » Drie Zuid-Afrikaanse kinderen worden dood aangetroffen in een oude koelkast. Ze waren aan het spelen en naar alle waarschijnlijkheid is de koelkast vanzelf in het slot geschoten, aldus de politie. Het drama voltrok zich in Atamelang, een plaats in het noordwesten van Zuid-Afrika.
3 november » In het Amazonegebied in Bolivia stort een klein vliegtuigje neer. Daarbij komen minstens acht mensen om het leven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P2443.php : benaderd 13 mei 2025), "Laverna J. "Lala" Krieghbaum (1925-2013)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.