1 januari » Einde van de Spaanse overheersing in Cuba.
4 februari » De Duitse voetbalclub Werder Bremen wordt opgericht.
2 april » Priesterwijding van Eugenio Pacelli in Rome door aartsbisschop Francesco di Paola Cassetta.
21 september » Oprichting van de Duitse voetbalclub SV Stuttgarter Kickers.
29 november » Oprichting van de Spaanse voetbalclub FC Barcelona.
4 december » In Madison Square Garden in New York wordt de eerste officiële zesdaagse-wielerwedstrijd verreden
Trouwdag 24 mei 1920
De temperatuur op 24 mei 1920 lag tussen 12,3 °C en 25,6 °C en was gemiddeld 20,0 °C. Er was 13,1 uur zonneschijn (81%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
29 maart » In Ierland breekt een anti-Britse opstand uit.
19 mei » Oprichting van de centristische, agraristische Noorse politieke partij Senterpartiet.
31 mei » Ajax-voetballer Jan de Natris leidt tijdens de Olympische Spelen in Antwerpen de 'Opstand aan de Schelde' in. Uit protest tegen de privileges van de officials en de huisvesting worden grammofoonplaten in de Schelde gegooid. Later trekken de spelers naar de binnenstad van Antwerpen voor een drinkgelag.
15 augustus » Oprichting van de Albanese voetbalclub SK Tirana.
20 augustus » Oprichting van het persagentschap Belga.
7 oktober » Het Ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer wordt in gebruik genomen.
Dag van overlijden 21 november 1981
De temperatuur op 21 november 1981 lag tussen 6,1 °C en 12,7 °C en was gemiddeld 9,5 °C. Er was 1,5 mm neerslag gedurende 2,4 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
13 april » De Efteling opent de attracties Python en Gondoletta.
22 mei » Een Londense rechtbank veroordeelt de 'Yorkshire Ripper', die 13 vrouwen op gruwelijke wijze om het leven bracht, tot levenslang.
11 juni » De Iranese stad Golbaf wordt met de grond gelijk gemaakt door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Er vallen meer dan duizend doden.
22 september » President François Mitterrand van Frankrijk opent de eerste lijn van de 'train à grande vitesse' (TGV): Parijs-Lyon.
14 oktober » Het Nederlands voetbalelftal houdt de hoop op de deelname aan het WK voetbal 1982 levend door België in Rotterdam met 3-0 te verslaan. Ruud Geels (20ste) en Frans Thijssen (14de) spelen hun laatste interland voor Oranje.
21 november » De vredesbeweging, waaronder het IKV, organiseert met politieke partijen een van de grootste betogingen ooit in Nederland. Ruim 400.000 betogers stappen op tegen kernwapenplaatsing in Nederland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P20173.php : benaderd 13 mei 2025), "Clara Alvina Pobst (1899-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.