De temperatuur op 16 maart 1916 lag tussen 4,8 °C en 15,0 °C en was gemiddeld 9,2 °C. Er was 0.3 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
13 januari » Door een zware storm breekt de Zuiderzeedijk op drie plaatsen door.
15 maart » De Universiteit van Gent wordt vernederlandst; dit wordt echter na het einde van de Eerste Wereldoorlog weer teruggedraaid.
31 mei » Begin van de Zeeslag bij Jutland, ook wel gekend als de Slag voor het Skagerrak.
20 augustus » Het Amerikaans voetbalelftal speelt de eerste officiële interland uit de geschiedenis. In en tegen Zweden wordt met 3-2 verloren.
18 november » De slag aan de Somme eindigt.
21 november » Het beroemde hospitaalschip Britannic zinkt naar de bodem van de Egeïsche Zee nadat het een mijn geraakt heeft of door een torpedo is geraakt.
Trouwdag 31 augustus 1940
De temperatuur op 31 augustus 1940 lag tussen 7,0 °C en 21,1 °C en was gemiddeld 15,4 °C. Er was 5,8 uur zonneschijn (42%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
26 maart » De vliegers Noomen en De Vries halen in hun Fokker G.I-jachtkruiser een Whitley-bommenwerper van de Britse RAF neer die het Nederlandse luchtruim schendt.
10 mei » Tweede Wereldoorlog: Winston Churchill wordt premier van het Verenigd Koninkrijk.
13 mei » Laatste kabinetsvergadering in Nederland voor het vertrek van de regering naar Engeland, in het Fort aan den Hoek van Holland.
14 juni » Het eerste officiële gevangenentransport, met ongeveer 720 Poolse politieke gevangenen uit Tarnów, komt aan bij het concentratiekamp Auschwitz.
29 juni » WO II: Anjerdag, Nederlanders geven in groten getale uiting aan hun onvrede over de Duitse bezetting.
13 augustus » Begin Operatie Adelaar tijdens de Slag om Engeland.
Dag van overlijden 12 september 1999
De temperatuur op 12 september 1999 lag tussen 14,4 °C en 27,0 °C en was gemiddeld 19,8 °C. Er was 8,4 uur zonneschijn (65%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
8 februari » Het Sloveens voetbalelftal behaalt de grootste overwinning uit zijn geschiedenis door Oman met 7-0 te verslaan in een oefenduel.
20 februari » Schaatsster Marianne Timmer verbetert in Calgary haar eigen Nederlands record (38,92 seconden) en noteert op klapschaatsen een tijd van 38,47.
19 juni » In Brisbane verliezen de Nederlandse hockeysters in de finale van de strijd om de Champions Trophy met 3-2 van gastland en titelverdediger Australië.
10 juli » Amerika wint het derde WK voetbal voor vrouwen door China in de finale na strafschoppen te verslaan.
10 juli » De Colombiaanse regering stelt een avondklok in na het oplaaien van het geweld tussen de linkse rebellenbeweging FARC en het nationale leger.
6 november » Het Conseco Fieldhouse vervangt de Market Square Arena als thuisbasis van de basketballers van de Indiana Pacers.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P18036.php : benaderd 14 mei 2025), "Corinne Gertrude Federspiel (1916-1999)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.