De temperatuur op 30 september 1911 lag tussen 4,8 °C en 10,9 °C en was gemiddeld 8,9 °C. Er was 11,3 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
13 januari » Een man hakt met een schoenmakersmes in op het schilderij De Nachtwacht.
17 juni » De Universiteit van IJsland wordt gesticht.
30 juni » Oprichting van de Apostolische Prefectuur Sumatra in Nederlands-Indië.
23 oktober » Italiaans-Turkse Oorlog: Kapitein-Vlieger Carlos Piazza steeg op 23 oktober 1911 om 06:19 uur met zijn Blériot XI op voor een verkenningsvlucht, om zo de Turks-Arabische opmars te lokaliseren. Hierdoor legde Kapitein-Vlieger Carlos Piazza de eerste oorlogsvlucht af in de geschiedenis en was de Blériot XI het eerste militaire vliegtuig dat ingezet werd tijdens een oorlog. Gevolgd door Kapitein-Vlieger Ricardo Moizo in een Nieuport.
26 oktober » De arts Sun Yat-sen wordt uitgeroepen tot president van de Chinese republiek.
14 december » Roald Amundsen bereikt als eerste mens de Zuidpool.
Trouwdag 17 mei 1935
De temperatuur op 17 mei 1935 lag tussen -1.1 °C en 10,9 °C en was gemiddeld 5,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 6,6 uur zonneschijn (42%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
5 januari » De Nederlandse ijshockeyploeg speelt in Amsterdam zijn allereerste interland uit de geschiedenis. Tegenstander is België, dat met 0-4 wint.
20 februari » De Noorse onderzoekster Caroline Mikkelsen betreedt als eerste vrouw het zuidpoolgebied.
26 februari » In Daventry in het Verenigd Koninkrijk, demonstreert Robert Watson-Watt de eerste radar.
16 maart » Adolf Hitler geeft opdracht tot herbewapening van Duitsland, in strijd met het Verdrag van Versailles.
15 september » In Duitsland worden de Neurenberger wetten ingevoerd door de nazi's.
25 november » Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis wordt opgericht.
Dag van overlijden 15 januari 1994
De temperatuur op 15 januari 1994 lag tussen 3,9 °C en 6,8 °C en was gemiddeld 5,4 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 0.2 uur zonneschijn (2%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
14 maart » Computerfabrikant Apple kondigt zijn eerste computers met een PowerPC Risc-processor aan.
27 april » Wielrenner Graeme Obree verbetert in Bordeaux het bijna één jaar oude werelduurrecord van Chris Boardman (52,270 kilometer) en brengt het op 52,713km.
31 augustus » De laatste Sovjet-militairen verlaten de voormalige DDR.
5 september » De Birmese militaire leiders zijn bereid tot een ontmoeting met oppositieleider Aung San Suu Kyi, de winnares van de Nobelprijs voor de Vrede die al ruim vijf jaar in Rangoon onder huisarrest staat.
24 september » Voetballer Maurice Hofman maakt namens MVV drie doelpunten in acht minuten in het duel tegen FC Utrecht.
13 december » VN-militairen maken met behulp van soldaten van het Rwandese regeringsleger een begin met de ontwapening van militante Hutu's in kampen in Zuidwest-Rwanda.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P17439.php : benaderd 14 mei 2025), "Emma Mathilda Dahms (1911-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.