De temperatuur op 5 augustus 1919 lag tussen 10,4 °C en 20,9 °C en was gemiddeld 15,5 °C. Er was 2,2 mm neerslag. Er was 2,7 uur zonneschijn (18%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 april » In Engeland wordt de 48-urige werkweek en het minimumloon ingevoerd.
29 mei » De waarneming van verschoven sterrenposities tijdens een zonsverduistering bevestigt Albert Einsteins relativiteitstheorie.
11 augustus » Friedrich Ebert, de eerste president van de nieuwe Duitse Republiek tekent de grondwet: de Weimarrepubliek is een feit.
16 oktober » Inwijding van de Sacré-Cœurbasiliek in Parijs door kardinaal Léon-Adolphe Amette.
20 oktober » Oprichting van de Roemeense voetbalclub Ceahlăul Piatra Neamț.
6 november » Eerste radio-uitzending in Nederland voor een algemeen publiek verzorgd door radiopionier Hanso Schotanus à Steringa Idzerda
Trouwdag 1 juli 1946
De temperatuur op 1 juli 1946 lag tussen 12,0 °C en 22,8 °C en was gemiddeld 17,4 °C. Er was 1,9 uur zonneschijn (11%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
9 februari » De Partij van de Arbeid wordt opgericht.
19 februari » Eerste uitzending van het AVRO-radioprogramma Arbeidsvitaminen.
24 februari » Juan Perón wordt gekozen als president van Argentinië.
1 april » Een aardbeving met een sterkte van 7,8 bij de Aleoeten creëert een tsunami die de Hawaïaanse eilanden overspoelt. 159 mensen komen om.
5 mei » De eerste Nationale Bevrijdingsdag.
23 november » De Vietnamoorlog wordt begonnen door Frankrijk. Franse oorlogsschepen beginnen met het bombarderen van de havenstad Haiphong (Tonkin).
Dag van overlijden 16 mei 2005
De temperatuur op 16 mei 2005 lag tussen 2,3 °C en 15,3 °C en was gemiddeld 9,1 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 2,8 uur. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
2 april » Aaron Peirsol scherpt zijn eigen wereldrecord op de 100 meter rugslag aan tot 53,17 seconden.
9 april » Prins Charles van Groot-Brittannië treedt in het huwelijk met Camilla Parker Bowles, een dag later dan de bedoeling was vanwege de uitvaart van Paus Johannes Paulus II in Vaticaanstad.
29 juni » Het Braziliaans voetbalelftal wint voor de tweede keer in de historie de Confederations Cup, ten koste van Argentinië.
2 juli » Live 8, een geheel van synchroon lopende benefietconcerten, vindt plaats op verschillende plekken rond de wereld.
13 juli » Het project Postcrossing gaat van start.
9 oktober » Michaëlla Krajicek (16) wint het WTA-toernooi in Tasjkent (Oezbekistan). De laatste Nederlandse die een WTA-toernooi won, was Brenda Schultz in 1997.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P17287.php : benaderd 14 mei 2025), "Eileen Margaret Detzler (1919-2005)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.