1 januari » In Duitsland wordt het Bürgerliches Gesetzbuch van kracht.
1 augustus » SCH 282 Dina Elisabeth zinkt, 9 doden.
31 oktober » Officiële oprichtingsdatum van de voetbalafdeling van omnisportclub AA La Gantoise, het huidige KAA Gent.
23 november » Paul Kruger landt te Marseille.
9 december » Koningin Wilhelmina ontvangt president Kruger van de boerenrepubliek Transvaal.
14 december » Max Planck publiceert zijn studie over de kwantummechanica.
Trouwdag 24 juni 1922
De temperatuur op 24 juni 1922 lag tussen 12,5 °C en 18,9 °C en was gemiddeld 15,1 °C. Er was 2,4 uur zonneschijn (14%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 maart » Verheffing van de Apostolische Prefectuur van de Kleine Soenda-eilanden in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat.
11 april » Benoeming van de Nederlander Johannes Olav Smit tot apostolisch vicaris van Noorwegen.
16 april » Duitsland en de Sovjet-Unie ondertekenen het Verdrag van Rapallo.
8 juni » Huwelijk van koning Alexander I van Joegoslavië en prinses Marie van Hohenzollern-Sigmaringen in Belgrado.
10 juni » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SV Mattersburg.
9 juli » Johnny Weissmuller zwemt als eerste mens onder de minuut op de 100 meter vrije slag; in Alameda brengt de latere filmster (Tarzan) het wereldrecord op 58,6. Het oude record (1.00,4) stond sinds 24 augustus 1920 op naam van zijn Amerikaanse landgenoot Duke Kahanamoku.
Dag van overlijden 4 oktober 1992
De temperatuur op 4 oktober 1992 lag tussen 9,0 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 11,8 °C. Er was 9,6 uur zonneschijn (84%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
28 maart » Radio Donna start zijn eerste uitzending live vanuit Brussel.
29 mei » Een tweedaagse internationale conferentie over hulp aan Mongolië besluit in Tokio economische hulp ter waarde van 320 miljoen dollar te verlenen. Het Centraal-Aziatische land kampt met een ernstig gebrek aan voedsel, nu de import uit de voormalige Sovjet-Unie uitblijft.
31 juli » Kieren Perkins scherpt bij de Olympische Spelen in Barcelona zijn eigen wereldrecord op de 1500 meter vrije slag aan tot 14.43,48. Het oude record (14.48,40) stond sinds 5 april op naam van de Australische zwemmer.
9 september » In Kopenhagen wordt het nationale voetbalstadion Parken officieel geopend.
2 oktober » Twee rivaliserende Liberiaanse milities leveren felle strijd in de buurt van de hoofdstad Monrovia.
19 november » De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties kondigt een wapenembargo af tegen het door geweld verscheurde Liberia.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P16552.php : benaderd 13 mei 2025), "Thomas Nickolas Kinsley (1900-1992)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.