De temperatuur op 2 december 1908 lag tussen 0.5 °C en 5,8 °C en was gemiddeld 2,2 °C. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
27 januari » Ontdekking van de Jupitermaan Pasiphae door Philibert Jacques Melotte.
21 mei » Door een verkeerde wissel rijdt een trein bij Kontich in op een stilstaande reizigerstrein, met als gevolg veertig doden en driehonderdtwintig gewonden.
10 juli » Heike Kamerlingh Onnes maakt voor het eerst helium vloeibaar.
19 juli » Oprichting van Rotterdamse voetbalclub Feijenoord.
17 september » Een Wright Flyer stort neer in Virginia, waarbij de passagier omkomt en piloot Orville Wright gewond raakt. Dit is het eerste vliegtuigongeluk in de moderne luchtvaart.
24 november » Stranding van de Fernando bij Terschelling, zes doden. Van de zeventien opvarenden kunnen er veertien man worden gered, maar ook drie redders komen om.
Trouwdag 16 juni 1928
De temperatuur op 16 juni 1928 lag tussen 7,0 °C en 14,9 °C en was gemiddeld 10,2 °C. Er was 5,5 mm neerslag. Er was 8,3 uur zonneschijn (50%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
11 maart » Voor de eerste maal kan op de radio, dankzij de AVRO, worden geluisterd naar het verslag van een voetbalwedstrijd, Nederland-België. De verslaggever in het Olympisch Stadion in Amsterdam is Han Hollander.
15 mei » Mickey Mouse heeft zijn eerste optreden in de tekenfilm Plane Crazy.
12 juni » Sanatorium Zonnestraal in Hilversum wordt geopend.
5 augustus » De eerste marathon van Amsterdam wordt gelopen als onderdeel van de Olympische Zomerspelen 1928.
6 oktober » Chiang Kai-shek wordt president van Kwomintang-China.
18 november » Mickey Mouse speelt in de eerste tekenfilm met synchroon geluid, Steamboat Willie van Walt Disney.
Dag van overlijden 13 oktober 1989
De temperatuur op 13 oktober 1989 lag tussen 9,4 °C en 16,4 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 8,5 mm neerslag gedurende 2,0 uur. Er was 0,5 uur zonneschijn (5%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
10 februari » De Angolese regering beschuldigt Zuid-Afrika ervan Zuid-Angola te zijn binnengevallen om de verzetsorganisatie UNITA te steunen.
22 juni » In de Andes stort een vliegtuig van de Peruviaanse luchtmacht neer, alle 59 inzittenden komen om het leven.
2 augustus » NASA bevestigt de ontdekking van nog drie manen rond Neptunus door de Voyager 2.
27 augustus » De Cambodjaanse guerrillaleider prins Norodom Sihanouk treedt af als leider van zijn partij tijdens de internationale conferentie over Cambodja.
30 oktober » Het Colombiaans voetbalelftal plaatst zich voor de tweede keer voor de WK-eindronde door Israël in het tweede play-offduel op 0-0 te houden in Tel Aviv. Vijftien dagen eerder hadden de Zuid-Amerikanen op eigen veld met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Albeiro Usuriaga.
27 november » Alle 107 inzittenden van een Colombiaans vliegtuig dat op weg was van Bogotá naar Cali komen om het leven als aan boord een bom ontploft. Het drugskartel van Pablo Escobar wordt verantwoordelijk gehouden voor de aanslag.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P16456.php : benaderd 12 mei 2025), "Elizabeth Lillian "Bessie" Detzler (1908-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.