De temperatuur op 26 oktober 1922 lag tussen -7,6 °C en 10,1 °C en was gemiddeld 0,9 °C. Er was 8,6 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
25 februari » Henri Landru, beter bekend als blauwbaard wordt geëxecuteerd.
18 maart » In India wordt Mahatma Gandhi veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Hij zal hiervan 2 jaar uitzitten.
22 oktober » Het Braziliaans voetbalelftal wint voor de tweede keer de Copa América door in de finale met 3-0 te winnen van titelhouder Paraguay.
31 oktober » Triomftocht van Italiaanse zwarthemden n.a.v. succesvolle coup, waarop Mussolini en zijn Fascistische Partij aan de macht komen.
8 november » Parijse metrolijn 9 voor het eerst geopend.
16 december » Gabriel Narutowicz, de eerste president van Polen, wordt vermoord.
Trouwdag 1 augustus 1942
De temperatuur op 1 augustus 1942 lag tussen 11,3 °C en 25,1 °C en was gemiddeld 19,0 °C. Er was 14,1 uur zonneschijn (91%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
17 maart » In het vernietigingskamp Bełżec worden de eerste Joden systematisch vergast.
5 april » Japanse strijdkrachten voeren een bombardement op Colombo en de marinebasis daar uit, maar de geallieerde schepen hadden al op 30 maart de haven verlaten.
22 mei » Mexico verklaart de oorlog aan Duitsland, Italië en Japan.
9 augustus » Zeeslag bij het eiland Savo: De Amerikaanse marine lijdt zware verliezen tegen Japan.
7 september » Alle zilveren munten die in Nederland nog in omloop zijn worden door de bezetter uit roulatie genomen.
12 november » De Slag om Guadalcanal begint.
Dag van overlijden 10 april 2003
De temperatuur op 10 april 2003 lag tussen -0.4 °C en 7,3 °C en was gemiddeld 2,8 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 5,6 uur zonneschijn (41%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
7 maart » Svetozar Marović wordt gekozen tot president van Servië en Montenegro (als eerste na de omvorming van Joegoslavië tot een statenbond).
17 april » Encycliek Ecclesia de Eucharistia van Paus Johannes Paulus II over de Eucharistie.
29 mei » Amsterdam wint op Hemelvaartsdag de landstitel in de Nederlandse hockeyhoofdklasse door Oranje Zwart met 3-2 te verslaan in de tweede wedstrijd uit de finale van de play-offs.
27 juli » Het Mexicaans voetbalelftal wint de zevende editie van de CONCACAF Gold Cup door in de finale Brazilië met 1-0 (golden goal) te verslaan.
5 oktober » Heiligverklaring van Arnold Janssen (1837-1909), Duits priester, stichter van het Gezelschap van het Goddelijk Woord en twee zustercongregaties, door paus Johannes Paulus II.
19 oktober » Zaligverklaring van Moeder Teresa van Calcutta (1910-1997), Albanees stichteres van de Missionarissen van Naastenliefde, in Rome door Paus Johannes Paulus II.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P12087.php : benaderd 11 mei 2025), "Leona Marie Tyler (1922-2003)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.