De temperatuur op 22 juli 1923 lag tussen 14,0 °C en 22,3 °C en was gemiddeld 18,7 °C. Er was 5,9 uur zonneschijn (37%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
13 mei » Zaligverklaring van Robertus Bellarminus (1542-1621), Italiaans theoloog en kardinaal.
1 september » Tokio wordt getroffen door een zeer zware aardbeving met een kracht van 8,2 op de schaal van Richter. Er vallen meer dan 140.000 doden.
7 september » Op een internationaal politiecongres in Wenen wordt besloten tot de oprichting van Interpol.
16 oktober » The Walt Disney Company wordt opgericht door Walt Disney en zijn broer Roy Disney.
6 november » Jacob Schick verkrijgt een octrooi op 's werelds eerste elektrische scheerapparaat.
23 november » Eerste officiële en regelmatige uitzendingen van Radio Belgique.
Trouwdag 6 april 1941
De temperatuur op 6 april 1941 lag tussen 2,8 °C en 6,0 °C en was gemiddeld 4,4 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
20 januari » Franklin Delano Roosevelt wordt voor de derde maal als president geïnaugureerd, een unicum in de Amerikaanse geschiedenis.
21 januari » De Britten vallen Tobroek in Libië aan.
13 maart » Vijftien leden van het Geuzenverzet en drie communistische Februaristakers worden op de Waalsdorpervlakte door de nazi's geëxecuteerd.
4 juni » De voormalige Nederlandse mijnenlegger Van Meerlant gaat in Britse dienst verloren door een mijnexplosie, 42 Britse opvarenden komen om het leven.
28 november » De Nederlandse onderzeeboot O 21 onder commando van Ltz I J.F. van Dulm brengt in de Golf van Cagliari de Duitse onderzeeboot U 95 tot zinken.
15 december » De Nederlandse onderzeeboot O 16 zinkt door een explosie van een Japanse mijn.
Dag van overlijden 25 maart 2009
De temperatuur op 25 maart 2009 lag tussen 3,7 °C en 9,1 °C en was gemiddeld 5,9 °C. Er was 8,7 mm neerslag gedurende 8,1 uur. Er was 2,4 uur zonneschijn (19%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
10 februari » In Nederland houdt de Postbank op te bestaan en heet voortaan ING Bank.
18 februari » De Poolse atlete Kamila Skolimowska sterft op 26-jarige leeftijd aan een longembolie.
5 april » Stijn Devolder wint voor de tweede opeenvolgende keer de Ronde van Vlaanderen.
30 april » Koninginnedag in Apeldoorn wordt afgebroken na een aanslag die aan acht mensen, onder wie de dader, het leven kost.
27 mei » FC Barcelona wint de UEFA Champions League ten koste van Manchester United. Barcelona wint in Rome in het Stadio Olimpico met 2-0.
8 november » De Nederlandse politie houdt in het asielzoekerscentrum in Dronten een Somaliër aan. De 43-jarige man is volgens de Verenigde Staten betrokken geweest bij de ondersteuning van de internationale jihad.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P11709.php : benaderd 14 mei 2025), "Audrey Adrienne Parrick (1923-2009)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.