De temperatuur op 20 juli 1929 lag tussen 17,4 °C en 32,7 °C en was gemiddeld 24,1 °C. Er was 8,5 uur zonneschijn (53%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
11 februari » Mussolini en Paus Pius XI sluiten het Verdrag van Lateranen waarbij het Vaticaan als autonome staat wordt erkend.
11 april » De Statendam III van Holland-Amerika Lijn verlaat Rotterdam voor haar eerste reis naar New York.
16 mei » De eerste Oscar-uitreiking.
23 juli » Inwijding van de Christus Koning-kathedraal in Reykjavik door kardinaal Willem Marinus van Rossum, prefect van de Propaganda Fide.
24 oktober » Zwarte Donderdag: een beurskrach in New York vormt het begin van de Grote Depressie.
16 december » Paus Pius XI creëert zes nieuwe kardinalen, onder wie de Italiaanse nuntius in Duitsland Eugenio Pacelli, de latere paus Pius XII.
Trouwdag 21 januari 1949
De temperatuur op 21 januari 1949 lag tussen 3,8 °C en 7,3 °C en was gemiddeld 5,8 °C. Er was 1,4 mm neerslag gedurende 1,2 uur. Er was 2,8 uur zonneschijn (33%). De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
2 maart » Kapitein James Gallagher voltooide de eerste non-stop vlucht rond de aarde.
31 maart » Newfoundland wordt deel van Canada.
14 juni » De naam Zuid-Vietnam wordt vervangen door de staat Vietnam, maar het land blijft een Frankrijk protectoraat.
26 juni » Belgische vrouwen stemmen voor de eerste maal bij de parlementsverkiezingen.
11 juli » Het Cypriotisch voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis. De ploeg verliest in Tel Aviv met 3-1 van Israël.
13 december » De Knesset stemt voor het verplaatsen van de hoofdstad van Israël naar Jeruzalem.
Dag van overlijden 1 mei 2003
De temperatuur op 1 mei 2003 lag tussen 5,8 °C en 15,8 °C en was gemiddeld 11,8 °C. Er was 0.6 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 6,7 uur zonneschijn (45%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
8 maart » Jamai Loman wint de eerste editie van Idols.
15 maart » De Westerscheldetunnel tussen Ellewoutsdijk en Terneuzen wordt in gebruik genomen.
19 mei » Het Indonesisch leger begint een grootscheeps offensief in Atjeh.
15 augustus » Opstelling van het genadebeeld van Onze Lieve Vrouwe van de Besloten Tuin in de Kluis van Warfhuizen, wat het begin is van de ontwikkeling van Warfhuizen tot bedevaartsoord.
26 september » Het Japanse eiland Hokkaido wordt getroffen door twee zware aardbevingen.
7 oktober » Paus Johannes Paulus II bezoekt het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans in Pompeï.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P10347.php : benaderd 3 mei 2025), "James Bernard Federspiel (1929-2003)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.