De temperatuur op 2 december 1922 lag tussen 4,2 °C en 8,8 °C en was gemiddeld 6,4 °C. Er was 0.4 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 april » Jozef Stalin wordt de eerste secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie.
14 april » De Nederlandse Bachvereniging voert voor de eerste keer de Matthäus-Passion uit in de Grote Kerk van Naarden.
22 oktober » Het Braziliaans voetbalelftal wint voor de tweede keer de Copa América door in de finale met 3-0 te winnen van titelhouder Paraguay.
31 oktober » De RAI Amsterdam opent een semipermanente tentoonstellingshal aan de Ferdinand Bolstraat te Amsterdam.
4 november » De Britse archeoloog Howard Carter ontdekt het graf van de Egyptische farao Toetanchamon.
30 december » Lenin sticht de Unie van Socialistische Sovjet-Republieken.
Trouwdag 15 februari 1940
De temperatuur op 15 februari 1940 lag tussen -6.1 °C en -1 °C en was gemiddeld -3.9 °C. Er was 1,3 uur zonneschijn (13%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
26 maart » De vliegers Noomen en De Vries halen in hun Fokker G.I-jachtkruiser een Whitley-bommenwerper van de Britse RAF neer die het Nederlandse luchtruim schendt.
25 juni » Oprichting van het Apostolisch vicariaat Semarang in Nederlands-Indië.
5 augustus » De Joodse synagoge in Zandvoort wordt 's nachts aan de Mezgerstraat door onbekenden opgeblazen.
13 augustus » Begin Operatie Adelaar tijdens de Slag om Engeland.
31 oktober » Vier Belgische ministers (Albert de Vleeshauwer, Camille Gutt, Hubert Pierlot en Paul-Henri Spaak) vormen een regering in ballingschap (België in de Tweede Wereldoorlog)
Dag van overlijden 3 mei 1998
De temperatuur op 3 mei 1998 lag tussen 7,5 °C en 13,0 °C en was gemiddeld 9,4 °C. Er was 2,1 uur zonneschijn (14%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
Van maandag 3 augustus 1998 tot maandag 22 juli 2002 was er in Nederland het kabinet Kok II met als eerste minister W. Kok (PvdA).
29 januari » Het Nieuw Republikeins Genootschap roept te Amsterdam de Derde Republiek der Nederlanden uit.
3 mei » Wim Duisenberg wordt benoemd tot de eerste voorzitter van de Europese Centrale Bank.
21 mei » President Soeharto van Indonesië treedt af.
4 september » De laatste aflevering van Flodder wordt uitgezonden. De televisieserie kent 62 afleveringen in 5 seizoenen. Verder heeft het drie films.
21 september » Hester van Nierop wordt vermoord en verkracht aangetroffen in een hotelkamer in Ciudad Juárez in het noorden van Mexico. Zij is een van de vele slachtoffers van de femicide in Ciudad Juárez.
14 november » President Bill Clinton betaalt 850.000 dollar aan Paula Jones die in ruil daarvoor haar aanklacht van seksuele intimidatie intrekt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Stephanie Conrad, "Conrad-Cook Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/conrad-cook-family-tree/I132143183769.php : benaderd 30 april 2025), "Bertha Jean Flintoff (1922-1998)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.