De temperatuur op 17 september 1925 lag tussen 10,6 °C en 16,6 °C en was gemiddeld 13,1 °C. Er was 3,2 mm neerslag. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 4 augustus 1925 tot 8 maart 1926 was er in Nederland het kabinet Colijn I met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
16 april » In Sofia vinden bij een bomaanslag in de Sveta Nedeliakathedraal 150 mensen de dood.
19 april » Oprichting van de Chileense voetbalclub Colo-Colo.
25 juli » Opening van het Estadio Heliodoro Rodríguez López in Santa Cruz de Tenerife, Spanje.
10 augustus » Stormramp van 1925, een noodweer met zeer zware windstoten en meerdere tornado's richt veel schade aan. Vooral Borculo wordt zwaar getroffen.
16 september » Oprichting Rotterdamse hockeyclub HC Rotterdam.
1 december » In Londen wordt het Verdrag van Locarno getekend. De betrekkingen met het in de Eerste Wereldoorlog verslagen Duitsland worden genormaliseerd.
Trouwdag 20 december 1947
De temperatuur op 20 december 1947 lag tussen 1,7 °C en 8,1 °C en was gemiddeld 4,9 °C. Er was 1,5 mm neerslag gedurende 1,9 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
21 februari » Edwin Land demonstreert de eerste instant fotocamera, de Polaroid Land Camera geheten.
14 maart » Jean-Marie Happart, Belgisch politicus
8 juli » Volgens een persbericht van de Amerikaans luchtmacht is in Roswell in New Mexico een vliegende schotel geland.
21 juli » Begin van de eerste politionele actie in Nederlands-Indië.
26 juli » Benoeming van Antonius Hanssen tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Roermond in Nederland.
Dag van overlijden 2 juni 1994
De temperatuur op 2 juni 1994 lag tussen 11,6 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 15,8 °C. Er was 7,7 mm neerslag gedurende 6,8 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
10 mei » Nelson Mandela wordt beëdigd als eerste zwarte president van Zuid-Afrika.
17 augustus » Koning Letsie III van Lesotho pleegt een koninklijke coup: hij zet de regering van premier Ntsu Mokhehle en het parlement buitenspel en kondigt nieuwe verkiezingen aan.
4 november » De leider van de Bosnische Serviërs, Radovan Karadžić, kondigt een algehele mobilisatie af.
3 december » Na de zege van Jan Apell en Jonas Björkman in het dubbelspel is de tennisploeg van Zweden zeker van de vijfde overwinning in het toernooi om de Davis Cup. Uiteindelijk wordt Rusland in de finale met 4-1 verslagen.
7 december » Het Mauritshuis in Den Haag koopt voor ongeveer tien miljoen gulden een schilderij van de 17de-eeuwse Nederlandse schilder Meindert Hobbema, getiteld Boslandschap.
20 december » De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter brengt een akkoord tot stand over een staakt-het-vuren in Bosnië-Herzegovina tussen het regeringsleger en de Bosnische Serviërs.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: James Colgan, "Colgan Family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/colgan-family-tree/P270.php : benaderd 14 mei 2025), "Herman George Spering (1926-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.