De temperatuur op 11 november 1908 lag tussen -6,5 °C en 7,1 °C en was gemiddeld 1,6 °C. Er was 6,6 uur zonneschijn (73%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
21 juni » In Londen demonstreren duizenden vrouwen voor vrouwenkiesrecht.
30 juni » In Toengoeska (nu Kraj Krasnojarsk) in Siberië vindt een ongekend krachtige explosie plaats, waarvan de oorzaak nooit is opgehelderd.
13 juli » Vrouwen doen voor het eerst mee aan de moderne Olympische Spelen.
27 september » In het Amerikaanse Detroit rijdt de eerste T-Ford uit de fabriek; een auto waarvan er 15 miljoen gebouwd zullen worden.
5 oktober » Oostenrijk-Hongarije annexeert Bosnië, dat vanaf 1878 een condominium was, bestuurd samen met het Ottomaanse Rijk.
18 oktober » België annexeert de Kongo-Vrijstaat.
Trouwdag 11 november 1932
De temperatuur op 11 november 1932 lag tussen 2,1 °C en 9,3 °C en was gemiddeld 5,5 °C. Er was 3,0 uur zonneschijn (33%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 mei » Amelia Earhart voltooit als eerste vrouw een non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan.
20 september » De naam Zuiderzee wordt officieel gewijzigd in IJsselmeer.
3 oktober » Irak wordt onafhankelijk.
16 oktober » Opening van het Stade Armand Cesari in de Franse stad Bastia.
20 november » Aardbeving bij Uden met een sterkte van 5,0 op de Schaal van Richter.
Dag van overlijden 18 januari 1994
De temperatuur op 18 januari 1994 lag tussen -0.1 °C en 4,0 °C en was gemiddeld 2,5 °C. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
14 maart » Het Hooggerechtshof van de West-Afrikaanse staat Togo verwerpt een verzoek van de regering in Lomé om de uitslag van de verkiezingen van 20 februari in vijf kiesdistricten ongeldig te verklaren.
6 april » Het vliegtuig van president Juvénal Habyarimana (Rwanda) en president Cyprien Ntaryamira (Burundi) wordt neergeschoten. Belgische para's worden door een woedende menigte, die hen verantwoordelijk acht, vermoord. De daarop volgende Rwandese Genocide van Tutsi's en Hutu's kon wellicht voorkomen worden door de VN blauwhelmen, maar de internationale vredesmacht trekt zich terug. Er komen ruim 800.000 mensen om.
15 mei » De hockeysters van Kampong winnen de landstitel in de Nederlandse hoofdklasse door MOP met 1-0 te verslaan in het tweede duel uit de finale van de play-offs.
3 juni » Het Zambiaans voetbalelftal lijdt de grootste nederlaag uit zijn geschiedenis door in Brussel met 9-0 onderuit te gaan tegen België.
12 juli » Het Constitutionele Hof van de Midden-Afrikaanse staat Burundi verlengt de ambtstermijn van interim-president Sylvestre Ntibantunganya met drie maanden.
31 december » Bij een brand in het Antwerpse Switel-hotel komen 15 personen om het leven. Er vallen 164 gewonden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Gerald Colan-O'Leary, "Colan-O'Leary Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/colan-o-leary-tree/P1384.php : benaderd 10 mei 2025), "George Melvin Maddess (1908-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.