Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
1 januari » De aanleg van het Panamakanaal vangt aan.
27 januari » Thomas Edison ontvangt octrooi (#223898) op de gloeilamp.
27 april » Clarke en Foster krijgen een patent op het eerste elektrische hoortoestel.
3 juni » Alexander Graham Bell gebruikt zijn fotofoon voor de eerste keer om een draadloos telefoongesprek te verzenden.
24 juni » Eerste uitvoering van O Canada, het lied dat later het volkslied van Canada zou worden.
11 november » Ned Kelly, een Australische outlaw, wordt opgehangen in Melbourne.
Trouwdag 27 juli 1915
De temperatuur op 27 juli 1915 lag tussen 10,3 °C en 19,1 °C en was gemiddeld 14,6 °C. Er was 0.7 mm neerslag. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
31 januari » Duitsland zet tijdens de Eerste Wereldoorlog voor het eerst gifgas in, in Polen tegen de Russen.
3 maart » Oprichting van de National Advisory Committee for Aeronautics (NACA), de voorganger van de NASA.
22 april » Tijdens de Eerste Wereldoorlog maken Duitse troepen bij Ieper (België) voor het eerst gebruik van gifgas in de Ieperboog.
24 april » De Armeense Genocide begint.
3 mei » Rome zegt het drievoudig bondgenootschap met Duitsland en Oostenrijk-Hongarije op en verklaart op 23 mei de oorlog aan de Donaumonarchie.
25 september » Begin van de Slag bij Loos.
Dag van overlijden 2 juli 1945
De temperatuur op 2 juli 1945 lag tussen 10,3 °C en 18,1 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 5,1 mm neerslag gedurende 2,2 uur. Er was 7,9 uur zonneschijn (47%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
3 maart » De Britten bombarderen abusievelijk de Haagse woonwijk Bezuidenhout (zie Bombardement op het Bezuidenhout).
17 maart » De Ludendorffbrug te Remagen stort in nadat ze op 7 maart ongeschonden werd ingenomen door de Amerikanen.
12 april » Franklin D. Roosevelt overlijdt, Harry S. Truman wordt ingezworen als president van de VS
20 april » Nijkerk wordt bevrijd. Het Canadese leger staakt haar opmars richting West-Nederland voor de Grebbelinie.
5 mei » Bespreking over voorwaarden capitulatie van het Duitse leger in Nederland op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dit is de basis voor Bevrijdingsdag.
17 juli » Schilder Han van Meegeren wordt gearresteerd wegens het onder de naam Vermeer verkopen van eigen schilderwerken, waaronder Emmausgangers aan museum Boymans.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Gerald Colan-O'Leary, "Colan-O'Leary Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/colan-o-leary-tree/P1374.php : benaderd 10 mei 2025), "Samuel Northridge (1880-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.