De temperatuur op 11 mei 1918 lag tussen 3,9 °C en 14,7 °C en was gemiddeld 10,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 0.7 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
24 mei » Amerikaanse troepen arriveren in Noord-Frankrijk.
1 juni » Oprichting van de Nederlandse amateurvoetbalvereniging Excelsior Maassluis.
6 september » Oprichting van de Paraguayaanse voetbalclub General Caballero onder de naam Deportivo Meilicke.
7 november » Een revolutie onder leiding van Kurt Eisner leidt tot de val van koning Lodewijk III van Beieren.
12 november » Oostenrijk wordt een republiek.
18 november » Letland verklaart zichzelf onafhankelijk van Rusland.
Trouwdag 4 september 1942
De temperatuur op 4 september 1942 lag tussen 10,4 °C en 21,0 °C en was gemiddeld 16,4 °C. Er was 3,7 mm neerslag gedurende 1,5 uur. Er was 5,2 uur zonneschijn (39%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
8 maart » De Nederlandse mijnenveger Jan van Amstel tot zinken gebracht door een Japanse torpedobootjager.
17 maart » In het vernietigingskamp Bełżec worden de eerste Joden systematisch vergast.
15 augustus » Voor het eerst worden in Nederland door de Duitse bezetter gijzelaars gefusilleerd als represaille of vergeldingsmaatregel. De slachtoffers zijn Robert Baelde, Willem Ruys, Otto Ernst Gelder, graaf van Limburg-Stirum, Christoffel Bennekers en Alexander baron Schimmelpenninck van der Oye.
11 september » Verzetsactie in vernietigingskamp Treblinka, waarbij SS'er Max Biala wordt vermoord.
12 november » De Slag om Guadalcanal begint.
19 november » De Sovjet-Unie zet tegenaanval op Stalingrad in.
Dag van overlijden 3 mei 2009
De temperatuur op 3 mei 2009 lag tussen 4,6 °C en 14,4 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 1,6 uur. Er was 4,0 uur zonneschijn (27%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
12 maart » Oprichting van de Moldavische voetbalclub FC Speranţa Crihana Veche.
17 maart » In Madagaskar pleegt het leger een staatsgreep, waardoor president Marc Ravalomanana gedwongen wordt af te treden. Oppositieleider Andry Rajoelina, die zich al eerder tot president had uitgeroepen, neemt het presidentieel kantoor in bezit.
6 april » Bij een aardbeving in de omgeving van L'Aquila in de Italiaanse regio Abruzzen vallen meer dan 275 doden. Er zijn zeker 1500 gewonden. De beving met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter beschadigt duizenden gebouwen.
11 mei » De lancering van de vierde en tevens laatste onderhoudsmissie (STS-125) naar de ruimtetelescoop Hubble vond plaats.
19 juni » De Eftelingattractie Pegasus wordt gesloten om vervolgens afgebroken te worden.
1 augustus » De Deen Anders Fogh Rasmussen begint zijn termijn als twaalfde secretaris-generaal van de NAVO.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Stephen Clarke, "Clarke Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/clarke-family-tree/I392494411114.php : benaderd 3 mei 2025), "Rita May Barron (1918-2009)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.