12 maart » Coca-Cola wordt voor het eerst in flessen verkocht.
14 april » Thomas Edison geeft een demonstratie met de kinetoscoop, een soort voorloper van de filmprojector.
6 juni » Oprichting van de Duitse voetbalclub Karlsruher SC.
23 juni » Het Internationaal Olympisch Comité wordt opgericht in de Sorbonne in Parijs, op initiatief van baron Pierre de Coubertin.
28 juni » Lieven Gevaert richt in Mortsel een firma op van fotografische producten.
16 november » De Turken vermoorden zesduizend Armeniërs in Koerdistan
Dag van overlijden 30 december 1968
De temperatuur op 30 december 1968 lag tussen -9,0 °C en -1,9 °C en was gemiddeld -5,3 °C. Er was 4,4 uur zonneschijn (57%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
1 juli » Nucleair non-proliferatie verdrag wordt getekend door ongeveer zestig landen in Genève, Zwitserland.
17 juli » In Londen gaat de Beatles-tekenfilm Yellow Submarine in première.
21 september » Harry Steevens wint de derde editie van Nederlands enige wielerklassieker, de Amstel Gold Race.
9 oktober » Rebellenleider Pierre Mulele wordt publiekelijk gemarteld en geëxecuteerd in de Democratische Republiek Congo.
14 oktober » De Amerikaanse atleet Jim Hines brengt het wereldrecord 100 m op 9,95 sec. Het is de eerste keer dat dit record elektronisch wordt vastgelegd.
30 oktober » première van de film The Lion in Winter met Katharine Hepburn in de hoofdrol. Hier zal ze een derde Oscar voor krijgen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Stephen Clarke, "Clarke Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/clarke-family-tree/I392494409527.php : benaderd 12 mei 2025), "Elizabeth Hamburger (1894-1968)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.