De temperatuur op 21 januari 1863 lag rond de 4,2 °C. De winddruk was 25 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 66%. Bron: KNMI
10 januari » De metro van Londen maakt haar eerste rit. Het is de eerste ondergrondse ter wereld.
10 februari » Alanson Crane verkrijgt patent op de brandblusser.
14 oktober » Alfred Nobel verkrijgt octrooi op nitroglycerine.
31 oktober » Begin van de werken voor de Nieuwe Waterweg.
4 november » Première van de opera Les Troyens à Carthage van Hector Berlioz in Parijs.
8 december » Brand in de Iglesia de la Compañia de Jesus in Santiago, Chile. Dodelijkste gebouwbrand in de moderne geschiedenis. Tussen 2000 en 3000 doden.
Dag van overlijden 16 oktober 1947
De temperatuur op 16 oktober 1947 lag tussen 7,8 °C en 15,4 °C en was gemiddeld 12,4 °C. Er was 0,7 mm neerslag gedurende 0,3 uur. Er was -0,1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
2 februari » Edwin Land geeft de eerste demonstratie van de polaroidcamera.
10 februari » Oprichting NRU, voorloper van de NTS.
5 juni » Amerikaans minister van buitenlandse zaken George Marshall lanceert een plan voor massale economische steun voor het ontredderde Europa, het zogenaamde Marshallplan.
14 oktober » De Amerikaanse piloot Chuck Yeager doorbreekt in een Bell X-1 als eerste de geluidsbarrière.
17 november » De transistor wordt uitgevonden door John Bardeen, Walter Brattain en William Shockley. Zij kregen hier in 1956 de Nobelprijs voor de Natuurkunde voor uitgereikt.
6 december » Everglades National Park in Florida toegewezen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Stephen Clarke, "Clarke Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/clarke-family-tree/I392494407569.php : benaderd 9 mei 2025), "George 3 Tucknott (1863-1947)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.