De temperatuur op 10 januari 1791 lag rond de 5,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: betrokken regen. Bron: KNMI
4 maart » Vermont wordt toegelaten als 14e staat in de VS. Het is de eerste staat na de 13 'oorspronkelijke' staten die bij de VS wordt toegevoegd.
30 maart » Eerste definitie van de meter (in Parijs) als 1/10.000.000e deel van de afstand tussen de noordpool en de evenaar.
22 augustus » Slaven komen in opstand op het eiland Hispaniola, waarmee het proces gestart wordt van de latere oprichting van Haïti en de Dominicaanse Republiek.
30 september » Première van de opera Die Zauberflöte van Wolfgang Amadeus Mozart in Wenen.
4 december » Eerste nummer van The Observer, de eerste zondagskrant ter wereld.
15 december » De Amerikaanse Bill of Rights wordt aangenomen.
Trouwdag 22 april 1816
De temperatuur op 22 april 1816 lag rond de 12,0 °C. Er was 66 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het zuid-oosten. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
9 januari » Frederik Willem van Nassau-Weilburg overlijdt en wordt als vorst van Nassau opgevolgd door zijn zoon Willem.
8 maart » Paus Pius VII creëert 31 nieuwe kardinalen, onder wie de Italiaanse bisschoppen Annibale della Genga en Francesco Saverio Castiglioni.
24 maart » Frederik August van Nassau-Usingen wordt als hertog van Nassau opgevolgd door zijn achterneef Willem.
9 juli » Argentinië verklaart zich onafhankelijk van Spanje.
27 juli » Begin van de verplaatsing van het beeld van Ramses II naar de Nijl door Giovanni Battista Belzoni
29 december » Percy Bysshe Shelley trouwt met Mary Wollstonecraft Godwin, de auteur van de novelle Frankenstein.
Dag van overlijden 10 februari 1864
De temperatuur op 10 februari 1864 lag rond de -2 °C. De winddruk was 0.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 90%. Bron: KNMI
22 april » Het Amerikaans Congres bepaalt bij wet dat op alle in de Verenigde Staten geslagen munten de inscriptie In God We Trust moet staan.
31 augustus » Begin van de Slag bij Jonesborough in de Amerikaanse Burgeroorlog.
7 september » Amerikaanse Burgeroorlog: Overgave van Atlanta na beleg door William T. Sherman.
31 oktober » Nevada wordt de 36ste staat van de VS.
8 december » Encycliek Quanta Cura van Paus Pius IX, waarin hij gewetensvrijheid, godsdienstvrijheid en scheiding van kerk en staat veroordeelt. Toegevoegd is een lijst van 80 dwalingen, de Syllabus Errorum.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Stephen Clarke, "Clarke Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/clarke-family-tree/I392494404580.php : benaderd 10 mei 2025), "John DRUMMOND (1791-1864)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.