De temperatuur op 8 juni 1917 lag tussen 15,6 °C en 28,4 °C en was gemiddeld 21,0 °C. Er was 1,0 mm neerslag. Er was 5,5 uur zonneschijn (33%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
2 maart » Gedwongen aftreden van tsaar Nicolaas II van Rusland.
16 april » Vladimir Lenin keert terug naar Sint-Petersburg na jaren ballingschap.
23 mei » De gemeenteraad van De Bilt-Station (het tegenwoordige Bilthoven) bespreekt alternatieven voor de naam die te vaak verward wordt met De Bilt.
7 november » Het Egyptische Expeditieleger wint de Derde Slag om Gaza.
15 december » Wapenstilstand aan het oostfront, de onderhandelingen lopen uit op de Vrede van Brest-Litovsk.
26 december » De Slag om Jeruzalem is afgelopen. De Eerste Wereldoorlog in en rond Jeruzalem is afgelopen. De Britten winnen de slag.
Trouwdag 29 mei 1943
De temperatuur op 29 mei 1943 lag tussen 5,7 °C en 22,0 °C en was gemiddeld 13,6 °C. Er was 11,2 uur zonneschijn (69%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
27 januari » De stad Wilhelmshaven is het slachtoffer van het eerste Amerikaanse bombardement op Duitsland.
18 april » De Japanse admiraal Isoroku Yamamoto vindt de dood wanneer zijn vliegtuig tijdens operatie Vengeance wordt neergehaald.
22 april » Albert Hofmann schrijft zijn eerste rapport over de hallucinogene eigenschappen van lsd.
17 juli » De geallieerde bombardementen op Amsterdam-Noord. Ze waren gericht op de Fokker vliegtuigfabrieken in Amsterdam-Noord. Geen enkele bom raakte de fabriek, wel de huizen in de omgeving.
10 oktober » Enschede wordt gebombardeerd door Amerikaanse bommenwerpers die het op Vliegveld Twente hebben gemunt. Er vallen 151 doden en 104 zwaargewonden.
13 december » De geallieerden bombarderen Schiphol in zijn geheel plat, waardoor de luchthaven voor de rest van de oorlog wordt uitgeschakeld
Dag van overlijden 20 februari 1976
De temperatuur op 20 februari 1976 lag tussen 3,1 °C en 13,0 °C en was gemiddeld 6,8 °C. Er was 3,6 uur zonneschijn (35%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
29 maart » De laatste Britse militairen verlaten de Maldiven.
28 juni » De PLO kaapt een toestel van Air France onderweg van vliegveld Ben Gurion in Tel Aviv (Israël) naar Parijs (Frankrijk). Na een korte tussenstop in Libië wordt het toestel gedwongen door te vliegen naar Entebbe in Oeganda. Op 4 juli zal de bevrijding, Operatie Entebbe, door het Israëlische leger volgen.
3 juli » Begin van Operatie Entebbe, een Israëlische actie om de passagiers te bevrijden uit een gekaapte Airbus van Air France op het vliegveld van Entebbe.
20 juli » Brian Goodell scherpt bij de Olympische Spelen in Montreal zijn eigen wereldrecord op de 1500 meter vrije slag aan tot 15.02,40. Het oude record (15.06,66) stond sinds 21 juni 1976 op naam van de Amerikaanse zwemmer.
20 september » Koning Boudewijn opent het eerste stuk metro in België, elf kilometer in Brussel.
10 oktober » In East Rutherford wordt het Giants Stadium officieel geopend.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Stephen Clarke, "Clarke Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/clarke-family-tree/I392494400182.php : benaderd 9 mei 2025), "Sydney James Hoskisson (1917-1976)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.