De temperatuur op 16 maart 1920 lag tussen 0.6 °C en 7,1 °C en was gemiddeld 4,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
29 maart » In Ierland breekt een anti-Britse opstand uit.
29 mei » Priesterwijding van Giovanni Battista Montini door bisschop Giacinto Gaggia van Brescia (Italië).
15 augustus » Oprichting van de Albanese voetbalclub SK Tirana.
20 augustus » Oprichting van het persagentschap Belga.
4 oktober » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Club Atlético Bella Vista in de hoofdstad Montevideo.
11 december » De staat neemt de spoorwegmaatschappijen Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij en de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen over.
Trouwdag 24 januari 1942
De temperatuur op 24 januari 1942 lag tussen -7.2 °C en -4.4 °C en was gemiddeld -5.8 °C. Er was 9,0 mm neerslag gedurende 14,5 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
27 februari » De Slag in de Javazee vond plaats waarbij de schout-bij-nacht Karel Doorman op 28 februari 1942 om het leven kwam.
7 maart » De Nederlandse mijnenveger Eland Dubois wordt door de eigen bemanning tot zinken gebracht nadat het schip was gespot door een Japans verkenningsvliegtuig.
20 maart » Oprichting van de Chileense voetbalclub Deportes Temuco.
29 april » Grote explosie bij Tessenderlo Chemie in Tessenderlo met 189 doden en enorme vernielingen. De waarschijnlijke oorzaak is de explosie van aangekoekt ammoniumnitraat dat arbeiders met dynamiet wilden laten springen.
3 mei » Alle joden in Nederland moesten een kenteken van geel katoen op hun kleding dragen: de zespuntige 'jodenster'.
22 juli » Tweede Wereldoorlog: de systematische deportatie van joden uit het getto in Warschau begint.
Dag van overlijden 21 juli 1990
De temperatuur op 21 juli 1990 lag tussen 12,4 °C en 26,2 °C en was gemiddeld 19,3 °C. Er was 12,2 uur zonneschijn (76%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
2 maart » In Lusaka wordt Nelson Mandela verkozen tot vicevoorzitter van het Afrikaans Nationaal Congres.
1 mei » Volgens de wet van 19 januari worden in België opeens 422.000 jongeren tussen de 18 en 21 jaar officieel meerderjarig.
27 mei » Het Georgisch voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis, hoewel het land formeel nog niet onafhankelijk is. Tegenstander in Tbilisi is Litouwen. Het duel eindigt in 2-2. Voor het gastland scoren Gija Goeroeli en Kacha Katsjarava.
5 augustus » In Namen wint Eric Geboers (28) de Grote Prijs van België motocross in de categorie 500cc. Hij wordt zo voor de vijfde keer in zijn carrière wereldkampioen.
21 augustus » De negen leden van de West-Europese Unie besluiten in Parijs om gezamenlijk op te treden tijdens de Golfcrisis.
1 oktober » In het Sovjet-Russische parlement wordt de "Wet over gewetensvrijheid en religieuze organisaties" door een grote meerderheid goedgekeurd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Stephen Clarke, "Clarke Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/clarke-family-tree/I392494390430.php : benaderd 10 mei 2025), "Doris Eusebia Mary Stevens (1920-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.