De temperatuur op 3 juli 1906 lag tussen 10,1 °C en 22,1 °C en was gemiddeld 16,8 °C. Er was 7,3 uur zonneschijn (44%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
18 februari » Oprichting van het Belgisch olympisch comité. In 1978 hernoemd tot Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.
12 maart » Stormvloed van 1906 na extreem hoog water op de Westerschelde. Diverse zeedijken breken door, met grote schade tot gevolg. Doordat de stormvloed overdag plaatsvindt, vallen er geen doden. Net over de grens in het Waasland verdrinken in totaal 8 mensen.
13 juni » Oprichting van de Poolse voetbalclub Cracovia Kraków.
4 juli » Goedkeuring van de Priestercongregatie van het Heilig Hart van Jezus door paus Pius X.
3 september » De Vereniging Natuurmonumenten doet haar eerste aankoop, het Naardermeer.
22 november » Naast de bestaande, radiografische noodkreten als het Engelse "CQD" wordt een nieuwe, internationale noodkreet ingevoerd: "S.O.S.".
Trouwdag 2 februari 1926
De temperatuur op 2 februari 1926 lag tussen 6,9 °C en 12,5 °C en was gemiddeld 8,9 °C. Er was 3,3 mm neerslag. Er was 0.3 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
9 mei » De Amerikaanse ontdekkingsreizigers Richard Byrd en Floyd Bennett vliegen als eersten over de Noordpool.
7 juni » De Catalaanse architect Antoni Gaudí wordt aangereden door een tram in zijn woonplaats Barcelona. Hij sterft enkele dagen later.
13 juni » In de Estische hoofdstad Tallinn wordt het Kadrioru Stadion geopend.
21 juni » Paus Pius XI benoemt twee nieuwe kardinalen.
26 september » In Oslo wordt het Ullevaal Stadion geopend.
25 december » Yoshihito, de 123ste keizer van Japan, sterft aan een hartaanval.
Dag van overlijden 10 maart 1994
De temperatuur op 10 maart 1994 lag tussen 0.8 °C en 10,2 °C en was gemiddeld 6,5 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 9,5 uur zonneschijn (83%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
28 februari » Zuid-Afrika draagt de enclave Walvisbaai als laatste gebiedsdeel over aan Namibië.
7 juli » Het Roemeense parlement verhindert met een grote meerderheid een poging van de oppositie om een afzettingsprocedure tegen president Ion Iliescu te beginnen
11 november » Legerofficieren in de Afrikaanse staat Gambia pogen het militaire bewind van luitenant Yahya Jammeh tevergeefs omver te werpen.
2 december » De IAAF roept Noureddine Morceli bij de mannen en Jackie Joyner-Kersee bij de vrouwen uit tot beste atleten van 1994.
14 december » Het Internationale Rode Kruis (ICRC) roept de internationale gemeenschap op om een vredesplan op te stellen voor Rwanda.
27 december » Zeker 115 journalisten komen in 1994 op gewelddadige wijze om het leven tijdens de uitoefening van hun beroep, maakt de Internationale Federatie van Journalisten bekend.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Stephen Clarke, "Clarke Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/clarke-family-tree/I392494388794.php : benaderd 11 mei 2025), "Ethel May Chapman (1906-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.