De temperatuur op 24 augustus 1895 lag rond de 19,0 °C. Er was 3 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
8 februari » Benoeming van Henricus van de Wetering tot hulpbisschop van Utrecht.
24 maart » Bisschopswijding van Henricus van de Wetering, hulpbisschop van Utrecht, in de Sint Vituskerk te Hilversum.
16 april » Hockey en Bandy Club "Haarlem & Omstreken" wordt opgericht, een van de voorlopers van het huidige HC Bloemendaal.
7 mei » Aleksandr Popov demonstreert radiotelegrafie voor leden van de Russische Sociëteit Natuurkunde en Chemie.
27 november » Tijdens zijn bezoek aan de Zweeds-Noorse club in Parijs ondertekent Alfred Nobel zijn testament, zodoende wordt zijn gehele vermogen aangewend om na zijn dood de Nobelprijs in te (kunnen) stellen.
28 december » De Gebroeders Lumière tonen voor het eerst films aan een betalend publiek.
Trouwdag 19 april 1916
De temperatuur op 19 april 1916 lag tussen 5,6 °C en 8,7 °C en was gemiddeld 6,6 °C. Er was 3,3 mm neerslag. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 maart » Horton Foote, Amerikaans toneel- en scenarioschrijver († 2009)
18 april » Oprichting van de Mexicaanse voetbalclub CF Atlante.
10 juni » In Arabië breekt de Arabische opstand uit.
1 juli » Eerste Wereldoorlog: eerste dag van de Slag aan de Somme. Op deze dag komen 20.000 soldaten van het Britse leger om, en raken 40.000 gewond. Het einde van de slag is in november.
19 juli » De Slag bij Fromelles vindt plaats (ook nog op 20 juli). In de Australische geschiedenisboeken staat deze slag vermeld als "de bloedigste 24 uren van Australië". Meer dan 5500 Australiërs komen om in de strijd tegen de Duitsers, die gestationeerd zijn nabij Fromelles.
8 september » Begin van de Slag bij Tabora.
Dag van overlijden 2 oktober 1991
De temperatuur op 2 oktober 1991 lag tussen 9,7 °C en 16,1 °C en was gemiddeld 12,7 °C. Er was 1,6 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Er was 6,1 uur zonneschijn (53%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
7 februari » Benoeming van André Léonard tot bisschop van Namen in België.
17 maart » De Finse coalitieregering verliest bij verkiezingen haar meerderheid in het parlement.
1 mei » De linkse regering van Angola en de door de Verenigde Staten gesteunde rebellenbeweging UNITA bereiken in Portugal een vredesakkoord dat een einde moet maken aan zestien jaar burgeroorlog.
8 juli » Naar schatting 400.000 betogers eisen het aftreden van president Didier Ratsiraka van Madagaskar tijdens een demonstratie in de hoofdstad Antananarivo.
12 oktober » Bij een couppoging in Tsjaad vallen zeker veertig doden.
28 november » Togolese militairen bezetten het nationale radiostation in de hoofdstad Lomé en delen mee dat zij de macht hebben gegrepen in het West-Afrikaanse land.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Stephen Clarke, "Clarke Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/clarke-family-tree/I392494385686.php : benaderd 9 mei 2025), "Ida Olive Greentree (1895-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.