De temperatuur op 25 april 1869 lag rond de 16,1 °C. De winddruk was 4 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noorden. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 49%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
6 april » Eerste octrooi op een plastic: celluloid.
15 juni » John Wesley Hyatt Jr. en zijn broer Isaiah vinden celluloid uit
3 november » Eerste verschijning van het Britse wetenschappelijk vakblad Nature.
22 november » In Dumbarton, Schotland wordt de klipper Cutty Sark te water gelaten. Het was een van de laatste klippers, en het is de enige klipper die nog bestaat.
8 december » Paus Pius IX opent het Eerste Vaticaans Concilie.
28 december » William Semple verkrijgt octrooi op kauwgom.
Dag van overlijden 24 september 1909
De temperatuur op 24 september 1909 lag tussen 9,4 °C en 20,2 °C en was gemiddeld 14,5 °C. Er was 1,7 mm neerslag. Er was 2,0 uur zonneschijn (16%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
16 januari » Ernest Shackleton ontdekt de magnetische zuidpool.
21 februari » De Rotterdamse politie stelt een rijwielbrigade in.
6 april » De Amerikaanse ontdekkingsreiziger Robert Peary bereikt (vermoedelijk) de Noordpool, samen met Matthew Henson en vier Inuit: Ooqueh, Ootah, Egingwah en Seeglo.
27 juni » In Etten-Leur vindt de eerste gemotoriseerde vlucht boven Nederland plaats. De piloot is de Franse luchtvaartpionier Charles de Lambert.
20 juli » Georges Clemenceau dient zijn ontslag in als premier van Frankrijk.
17 september » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Real Sociedad.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Stephen Clarke, "Clarke Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/clarke-family-tree/I392494382823.php : benaderd 8 mei 2025), "Harold Farquar McKay (1869-1909)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.