De temperatuur op 20 januari 1926 lag tussen -3.3 °C en 2,8 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
14 maart » François Morel, Canadees componist/muziekpedagoog/dirigent/pianist († 2018)
16 maart » Robert Goddard lanceert de eerste raket met vloeibare brandstof.
13 juni » In de Estische hoofdstad Tallinn wordt het Kadrioru Stadion geopend.
20 juni » Demonstratie van de eerste, draadloze telefoon te Berlijn.
21 juni » Paus Pius XI benoemt twee nieuwe kardinalen.
22 augustus » In Zuid-Afrika wordt goud ontdekt.
Trouwdag 2 juli 1953
De temperatuur op 2 juli 1953 lag tussen 17,1 °C en 24,7 °C en was gemiddeld 20,2 °C. Er was 1,3 mm neerslag gedurende 1,9 uur. Er was 4,5 uur zonneschijn (27%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
1 februari » De Nederlandse schaatser Kees Broekman wordt in Hamar Europees schaatskampioen.
12 maart » De Watersnoodwedstrijd tussen Frankrijk en een elftal van Nederlandse voetbalprofs in het buitenland lokt zesduizend Nederlanders naar het Parc de Princes in Parijs. Het initiatief is van Theo Timmermans en Bram Appel. De 'verloren' generatie wint met 2-1.
24 mei » Encycliek Doctor Mellifluus van paus Pius XII over Sint-Bernardus van Clairvaux.
31 oktober » Eerste televisie-uitzending in België door het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep (NIR).
6 november » Het laatste dijkgat na de watersnoodramp van 1953 wordt gesloten bij de plaats Ouwerkerk.
9 december » General Electric kondigt aan dat alle communistische medewerkers zullen worden ontslagen.
Dag van overlijden 8 augustus 2010
De temperatuur op 8 augustus 2010 lag tussen 12,3 °C en 20,9 °C en was gemiddeld 17,1 °C. Er was 0.6 mm neerslag gedurende 0.7 uur. Er was 5,3 uur zonneschijn (35%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
8 januari » Twee dagen voor de start van Afrikaans voetbalkampioenschap in Angola plegen rebellen een aanslag op het nationale elftal van Togo, waarbij zij in de noordelijke streek Cabinda met machinegeweren op de spelersbus schieten als deze onderweg is van het trainingskamp in Congo naar Angola. De buschauffeur overlijdt, zes spelers en drie begeleiders raken gewond.
23 februari » Bob de Jong wint de bronzen medaille op de 10.000 meter tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver. Sven Kramer wordt gediskwalificeerd door twee maal een binnenbaan te rijden.
20 maart » De Spaanse wielrenner Óscar Freire wint voor de derde keer Milaan-San Remo.
1 juli » In de Efteling wordt de attractie Joris en de Draak geopend.
23 september » Uit een peiling blijkt dat bijna de helft van de Roemenen vindt dat zij er beter aan toe waren, toen de stalinistische dictator Nicolae Ceaușescu hun land bestuurde.
14 oktober » Installatie van het kabinet-Rutte I in Nederland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Stephen Clarke, "Clarke Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/clarke-family-tree/I392494378077.php : benaderd 10 mei 2025), "Patricia Louise Neal (1926-2010)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.