De temperatuur op 11 mei 1913 lag tussen 5,5 °C en 16,6 °C en was gemiddeld 11,4 °C. Er was 0.6 mm neerslag. Er was 9,1 uur zonneschijn (59%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
28 mei » Drie Fransen bereiken met een ballon als eersten een hoogte van meer dan 10.000 meter.
29 juli » Oprichting van de Noorse voetbalclub Vålerenga IF.
28 augustus » Koningin Wilhelmina opent het Vredespaleis in Den Haag.
9 september » Tijdens onweer komt een zeppelin in de Noordzee terecht, 14 bemanningsleden komen om. Dit is het eerste dodelijke ongeval met een zeppelin.
16 september » Oprichting van de Apostolische Prefectuur van de Kleine Soenda-eilanden in Nederlands-Indië.
23 september » Roland Garros vliegt als eerste over de Middellandse Zee van Europa naar Noord-Afrika.
Trouwdag 5 september 1938
De temperatuur op 5 september 1938 lag tussen 6,7 °C en 17,4 °C en was gemiddeld 12,8 °C. Er was 6,5 mm neerslag gedurende 2,2 uur. Er was 4,3 uur zonneschijn (32%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
3 maart » In Saoedi-Arabië wordt olie in de grond gevonden.
13 maart » De nieuwe Oostenrijkse kanselier Arthur Seyss-Inquart proclameert de anschluss van Oostenrijk bij nazi-Duitsland waarna het de oostprovincie (Ostmark) van het Derde Rijk wordt genoemd.
21 mei » Splitsing van het Apostolisch vicariaat Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië in het Apostolisch Vicariaat Pontianak en de Apostolische Prefectuur Bandjarmasin.
13 juli » Op de Veluwe wordt het Kröller-Müller Museum geopend.
9 november » (Reichs)kristallnacht, de eerste massale geweldpleging tegen Joden en hun eigendommen in nazi-Duitsland (in de nacht van 9 op 10 november).
17 december » Het pas twee jaar oude Centraal Station van Utrecht brandt grotendeels uit.
Dag van overlijden 2 april 1986
De temperatuur op 2 april 1986 lag tussen -0.4 °C en 10,4 °C en was gemiddeld 3,7 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 3,5 uur zonneschijn (27%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
16 februari » Mário Soares wordt gekozen tot president van Portugal, de eerste burgerpresident sinds 60 jaar.
25 februari » Na vier dagen van massale demonstraties in de Filipijnen (later bekend geworden als EDSA-revolutie), ontvlucht president Ferdinand Marcos het paleis en wordt Corazon Aquino de nieuwe Filipijnse president.
12 maart » Het Nederlands voetbalelftal verslaat de DDR met 1-0 in een oefenwedstrijd in Leipzig. Spits Marco van Basten tekent voor de enige treffer.
5 april » In een Berlijnse discotheek ontploft een bom; er vallen drie doden en 155 gewonden.
29 oktober » De lokale omroep Vrolek wordt opgericht naar aanleiding van het Lekkerkerkse gifschandaal. De burgemeester leest een tijd lang iedere dag om 18:00 uur het laatste nieuws over dit schandaal voor, live op de radio.
29 november » Het Surinaamse leger richt een bloedbad aan in het marrondorp Moiwana. (Zie Bloedbad van Moiwana.)
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Stephen Clarke, "Clarke Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/clarke-family-tree/I392494370580.php : benaderd 9 mei 2025), "Stanley George HUNTER (1913-1986)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.