25 januari » Goedkeuring van het Gezelschap van het Goddelijk Woord door Paus Leo XIII.
7 februari » Koningin Wilhelmina trouwt met Prins Hendrik. De Gouden Koets wordt daarbij voor het eerst gebruikt.
21 maart » Op de rede van Vlissingen wordt het Engelse schip Tay aangevaren door het Duitse Chemnitz, 14 doden.
28 april » Oprichting van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie.
1 juni » De Ongevallenwet treedt in werking. De wet is de eerste markering van de verzorgingsstaat die in Nederland gestalte gaat krijgen.
2 augustus » André Dumont ontdekt in de Belgische Kempen belangrijke kolenlagen.
Dag van overlijden 15 juni 1961
De temperatuur op 15 juni 1961 lag tussen 2,1 °C en 19,0 °C en was gemiddeld 12,2 °C. Er was 12,0 uur zonneschijn (72%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het ??. Bron: KNMI
31 januari » De Verenigde Staten lanceert haar eerste ruimtevaarder: de chimpansee Ham. Dit leidt bij Amerikaanse testpiloten al snel tot de woordgrap "Ham in a Can".
27 april » Sierra Leone wordt onafhankelijk na meer dan 150 jaar Brits bestuur.
9 juni » In Turkije wordt een nieuwe grondwet van kracht met een tweekamerstelsel, die de militaire regering heeft aangenomen.
2 december » Anton Geesink doorbreekt de Japanse hegemonie in het judo en wordt de eerste niet-Japanse wereldkampioen bij de wereldtitelstrijd in Parijs.
4 december » Anton Geesink wordt in Parijs als eerste niet-Japanner wereldkampioen judo.
12 december » Twee vrachtvliegtuigen C-119 van het Belgische leger botsen in volle vlucht op elkaar ter hoogte van Montignies-Lez-Lens bij Chièvres, 13 doden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Stephen Clarke, "Clarke Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/clarke-family-tree/I392494364957.php : benaderd 8 mei 2025), "Walter Fielding Taylor (1901-1961)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.