De temperatuur op 5 juli 1950 lag tussen 14,6 °C en 20,2 °C en was gemiddeld 17,1 °C. Er was 17,6 mm neerslag gedurende 9,1 uur. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
1 januari » Nederland krijgt ingevolge de overeenkomst tussen de geallieerde mogendheden inzake de van Duitsland te ontvangen herstelbetalingen 30.646kg goud toegewezen.
3 januari » In Egypte behalen de Wafdisten bij de verkiezingen een grote overwinning. In het parlement verkrijgen zij 225 van de 319 zetels.
5 mei » Kroning van koning Rama IX of Bhumibol van Thailand.
15 juni » Opening Tentoonstelling Rotterdam Ahoy.
22 juli » Na lang politiek gekrakeel en een volksraadpleging over zijn houding in de oorlog, betrekt de Belgische koning Leopold III weer zijn paleis in Laken.
29 november » Noord-Koreaanse en Chinese troepen dwingen de troepen van de Verenigde Naties zich terug te trekken uit Noord-Korea.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Stephen Clarke, "Clarke Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/clarke-family-tree/I392494364801.php : benaderd 3 mei 2025), "James Alexander Bucholtz (1876-1950)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.