De temperatuur op 10 maart 1894 lag rond de 8,1 °C. Er was 2 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 97%. Bron: KNMI
6 februari » Een officieel bondselftal komt voor de eerste maal in een internationale voetbalwedstrijd in actie. Op het exercitieterrein der dienstdoende schutterij aan de Linker Rottekade in Rotterdam wordt met 1-0 verloren van Felixtowe Club.
12 maart » Coca-Cola wordt voor het eerst in flessen verkocht.
14 april » Thomas Edison geeft een demonstratie met de kinetoscoop, een soort voorloper van de filmprojector.
6 juni » Oprichting van de Duitse voetbalclub Karlsruher SC.
23 juni » Het Internationaal Olympisch Comité wordt opgericht in de Sorbonne in Parijs, op initiatief van baron Pierre de Coubertin.
24 juni » Het IOC besluit elke vier jaar Olympische Spelen te organiseren.
Trouwdag 31 december 1933
De temperatuur op 31 december 1933 lag tussen -1,2 °C en 1,8 °C en was gemiddeld 0,2 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
1 februari » Eerste toespraak van Hitler via de zenders van de Duitse omroep.
27 februari » Het Duitse parlementsgebouw, de Rijksdag in Berlijn, wordt in brand gestoken.
10 mei » Honderden Hitler-aanhangers verbranden 'on-Duitse' en 'decadente' in beslag genomen boeken op de Berlijnse Opernplatz.
30 juni » Een massale demonstratie in Antwerpen tegen oorlog en fascisme.
25 augustus » Wielrenner Jan van Hout rijdt op de baan van Roermond een nieuw werelduurrecord.
1 september » Oprichting Eindhovense hockeyclub Oranje Zwart.
Dag van overlijden 15 juli 1979
De temperatuur op 15 juli 1979 lag tussen 9,3 °C en 16,3 °C en was gemiddeld 13,4 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
25 mei » Een DC-10 van American Airlines verliest vlak na de start in Chicago een motor, waardoor het toestel neerstort en alle 273 inzittenden de dood vinden.
3 juni » Een blow-out in het platform Ixtoc I in de Golf van Campeche veroorzaakt het een na grootste olielek in de geschiedenis.
9 juli » Björn Borg lost Jimmy Connors voor de derde keer af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, ditmaal na zeven weken.
17 oktober » Het Nederlands voetbalelftal speelt in Rotterdam gelijk (1-1) tegen Polen in de onderlinge EK-kwalificatiewedstrijd.
5 november » Na een bloedig weekeinde, waarin naar schatting 30 doden vielen, vinden in de Boliviaanse hoofdstad La Paz opnieuw botsingen plaats tussen het leger en tegenstanders van de militaire staatsgreep, waarbij 39 personen de dood vinden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Stephen Clarke, "Clarke Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/clarke-family-tree/I392494364789.php : benaderd 9 mei 2025), "Irene May O'Neill (1894-1979)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.