De temperatuur op 11 januari 1916 lag tussen 2,1 °C en 9,7 °C en was gemiddeld 6,2 °C. Er was 2,3 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
9 maart » Duitsland verklaart de oorlog aan Portugal.
14 maart » Horton Foote, Amerikaans toneel- en scenarioschrijver († 2009)
15 maart » De Universiteit van Gent wordt vernederlandst; dit wordt echter na het einde van de Eerste Wereldoorlog weer teruggedraaid.
19 september » De Force Publique onder Charles Tombeur verslaat het leger van Duits-Oost-Afrika in de Slag bij Tabora.
18 november » De slag aan de Somme eindigt.
29 november » Hussein wordt uitgeroepen tot koning van de Arabieren
Trouwdag 10 mei 1959
De temperatuur op 10 mei 1959 lag tussen 14,5 °C en 26,6 °C en was gemiddeld 20,3 °C. Er was 12,1 uur zonneschijn (79%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
2 januari » De Russen lanceren het 360 kilo wegende ruimteschip Loena 1, het eerste door mensenhanden gemaakte voorwerp, dat na de maan gepasseerd te zijn, een kunstplaneetje wordt van de zon. Dit wordt mogelijk doordat het ruimteschip een grotere snelheid krijgt dan 11,2 kilometer per seconde, de snelheid die nodig is om aan de aantrekkingskracht van de Aarde te ontsnappen (de zg. ontsnappingssnelheid).
6 februari » Jack Kilby van Texas Instruments vraagt patent aan op de geïntegreerde schakeling.
9 maart » Barbie, modepop van Mattel, wordt geïntroduceerd.
17 maart » Bisschopswijding van Petrus Moors, Nederlands bisschop van Roermond, door aartsbisschop Bernardus Alfrink van Utrecht.
10 november » In Londen wordt de Nederlandse Corine Rottschäfer gekroond tot miss World.
13 december » Mies Bouwman leidt de allereerste inzamelingsactie op televisie in Nederland; Redt een kind, voor Algerijnse vluchtelingen in Marokko.
Dag van overlijden 10 mei 1997
De temperatuur op 10 mei 1997 lag tussen 6,9 °C en 16,6 °C en was gemiddeld 12,3 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 2,2 uur. Er was 6,6 uur zonneschijn (43%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
12 januari » De Franse polemist en schrijver Jean-Edern Hallier overlijdt in de Normandische stad Deauville aan een hersenbloeding. Hij werd zestig jaar.
15 januari » Albert Heijn gaat bij honderden Shell-stations een kleine supermarkt inrichten.
22 januari » President Boris Jeltsin van Rusland verschijnt onverwacht weer in het Kremlin, vlak voordat het parlement aan een debat zou beginnen over een voorstel om hem af te zetten vanwege zijn slechte gezondheid.
18 mei » De soldaten van de Alliantie van Democratische Krachten onder leiding van Laurent-Desiré Kabila trekken de Zaïrese hoofdstad Kinshasa binnen.
30 oktober » De Britse au pair Louise Woodward wordt veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf nadat een baby in haar zorg overlijdt door het shakenbabysyndroom. De rechter zou het vonnis later veranderen in een gevangenisstraf die overeenkwam met de duur van het voorarrest.
6 december » Een Russisch Antonov AN-124 vrachtvliegtuig stort neer op een appartementencomplex bij Irkoetsk in Siberië, waarbij 67 personen omkomen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Brian Case, "Case family tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/case-family-tree/P151.php : benaderd 10 mei 2025), "Harold Reuben Almquist (1916-1997)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.