De temperatuur op 21 september 1922 lag tussen 12,0 °C en 17,3 °C en was gemiddeld 15,0 °C. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 maart » Verheffing van de Apostolische Prefectuur van de Kleine Soenda-eilanden in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat.
18 maart » In India wordt Mahatma Gandhi veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Hij zal hiervan 2 jaar uitzitten.
8 juni » Huwelijk van koning Alexander I van Joegoslavië en prinses Marie van Hohenzollern-Sigmaringen in Belgrado.
5 juli » Eerste verkiezingen in Nederland met actief vrouwenkiesrecht.
31 oktober » De RAI Amsterdam opent een semipermanente tentoonstellingshal aan de Ferdinand Bolstraat te Amsterdam.
30 december » Lenin sticht de Unie van Socialistische Sovjet-Republieken.
Dag van overlijden 8 juli 1998
De temperatuur op 8 juli 1998 lag tussen 10,9 °C en 18,0 °C en was gemiddeld 14,5 °C. Er was 1,2 mm neerslag gedurende 1,5 uur. Er was 7,4 uur zonneschijn (45%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
Van maandag 3 augustus 1998 tot maandag 22 juli 2002 was er in Nederland het kabinet Kok II met als eerste minister W. Kok (PvdA).
13 februari » Schaatsster Marianne Timmer verbetert bij de Olympische Spelen in Nagano haar eigen Nederlands record op de 500 meter (39,30 seconden) en noteert 39,12 seconden op klapschaatsen.
1 april » Scheidsrechter Mario van der Ende moet de halve finale in de Champions League (Real Madrid - Borussia Dortmund) ruim 90 minuten uitstellen omdat een van de doelpalen vlak voor aanvang afbreekt. Een ander doel is niet aanwezig en moet van een acht kilometer verderop gelegen amateurveld worden aangevoerd.
10 april » De Noord-Ierse partijen komen tot het Goedevrijdagakkoord. Aan dertig jaar geweld lijkt daarmee een einde gekomen.
23 april » Marc Dutroux ontsnapt uit het gerechtsgebouw van Neufchâteau. Vier uur later wordt hij in de Ardense bossen van Herbeumont opgemerkt door een boswachter en gearresteerd. Minister van Justitie Stefaan De Clerck en Minister van Binnenlandse Zaken Johan Vande Lanotte hebben ondertussen al hun ontslag gegeven. In 2000 wordt Dutroux veroordeeld tot vijf jaar cel voor het bedreigen van een politieagent bij de ontsnapping.
8 juni » De Zwitser Sepp Blatter wordt gekozen tot voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA als opvolger van de Braziliaan João Havelange.
20 december » De handbalsters van Noorwegen winnen in Nederland voor het eerst de Europese titel. In de finale wordt titelhouder Denemarken met 24-16 verslagen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Dawn Casas, "Carrasco, Powers, Steele Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/carrasco-powers-steele-family-tree/I5062929800.php : benaderd 12 mei 2025), "Margret L Powers (1922-1998)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.