De temperatuur op 6 oktober 1891 lag rond de 11,8 °C. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 86%. Bron: KNMI
29 januari » Liliuokalani wordt koningin van Hawaï.
31 januari » In Porto vindt de Revolte van 31 januari 1891 plaats, een mislukte poging om de monarchie in Portugal ten val te brengen en een republiek op te richten.
10 maart » Almon Strowger verkrijgt patent op de automatische telefooncentrale.
1 mei » Bij een schietpartij in Fourmies wordt een manifestatie ten voordele van de achturige werkdag bloedig neergeslagen. Er vallen negen doden en 35 gewonden.
9 oktober » De première van het requiem van de Tsjechische componist Antonín Dvořák vindt plaats in Birmingham, Verenigd Koninkrijk .
3 november » De Gazet van Antwerpen publiceert haar allereerste uitgave.
Trouwdag 4 september 1913
De temperatuur op 4 september 1913 lag tussen 12,2 °C en 23,0 °C en was gemiddeld 16,7 °C. Er was 6,2 uur zonneschijn (46%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
30 maart » In 's-Heerenberg wordt door Johan Burgers Burgers zoo geopend. Later verhuisde deze dierentuin naar Arnhem.
14 mei » In Haarlem wordt het Frans Hals Museum geopend.
4 september » Huwelijk van ex-koning Emanuel II van Portugal en prinses Augusta Victoria van Hohenzollern-Sigmaringen in Sigmaringen.
23 september » Roland Garros vliegt als eerste over de Middellandse Zee van Europa naar Noord-Afrika.
14 oktober » In Senghenydd bij Caerphilly vallen bij een mijnramp 439 doden. Het is de grootste mijnramp uit de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd de op zes na grootste ooit.
Dag van overlijden 10 mei 1987
De temperatuur op 10 mei 1987 lag tussen 3,8 °C en 14,4 °C en was gemiddeld 9,4 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 6,7 uur zonneschijn (44%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
10 maart » Het Vaticaan veroordeelt kunstmatige bevruchting.
28 mei » De 18-jarige Duitser Mathias Rust landt met een sportvliegtuigje op het Rode Plein in Moskou.
4 juli » In Tokyo Disneyland opent Big Thunder Mountain Railroad.
19 augustus » Bloedbad in Hungerford.
23 augustus » Tijdens zware overstromingen komen in Bangladesh honderden mensen om het leven.
28 oktober » Bomincident tijdens de EK-voetbal kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Cyprus. Ondanks hevig protest van de Griekse voetbalbond wordt de uitslag niet omgezet in een reglementaire 0-2 nederlaag voor Oranje, maar mag volgens de UEFA de wedstrijd overgespeeld worden. Hierdoor kwalificeert Oranje zich alsnog voor het toernooi in 1988 in Duitsland, en wordt Europees Kampioen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Julie Buter, "Buter Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/buter-family-tree/I767.php : benaderd 14 mei 2025), "Jennie Japenga (1891-1987)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.