Zij zijn getrouwd op 18 maart 1914, zij was toen 26 jaar oud.
Notities over Grietje Barend Wurms
Grietje is een dochter van Barend Wurms en Sara Lap. Ze trouwde 18 maart 1914 met Joël Roet (A'dam, 25 jan 1891). Bron SAA archiefkaart Grietje Wurms 3-5-1887
De temperatuur op 3 mei 1887 lag rond de 12,3 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 86%. Bron: KNMI
28 januari » De eerstesteenlegging van de Eiffeltoren vindt plaats in Parijs. De toren wordt ingehuldigd op 31 maart 1889.
8 mei » Het Leger des Heils start zijn evangelisatiewerk in Nederland met de eerste openbare bijeenkomst in Amsterdam.
26 juli » Het eerste Esperantoboek komt uit. De verwachting is dat binnen 100 jaar de hele wereld deze taal spreekt.
21 augustus » Oprichting van de Noorse sociaaldemocratische partij genaamd Det Norske Arbeiderpartiet.
1 september » Oprichting van de Elektrotechnische Fabriek N.V., later Getronics genaamd, door Groeneveld en van der Pol.
3 december » Oscar Carré opent aan de Weesperzijde te Amsterdam zijn Circustheater.
Trouwdag 18 maart 1914
De temperatuur op 18 maart 1914 lag tussen 1,0 °C en 9,8 °C en was gemiddeld 4,4 °C. Er was 3,8 mm neerslag. Er was 1,6 uur zonneschijn (13%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
1 januari » De eerste regelmatige luchtlijn ter wereld wordt in Florida in gebruik genomen.
2 mei » In Antwerpen richten de politici Van Cauwelaert, Van de Perre en Hendrix de krant De Standaard op.
29 mei » De RMS Empress of Ireland botst tegen het Noorse steenkoolvrachtschip Storstad, en zinkt binnen 14 minuten. Van de 1477 passagiers aan boord overleven slechts 465 passagiers de ramp.
30 juni » Gandhi wordt gearresteerd in zijn anti-apartheidsstrijd in Zuid-Afrika.
31 oktober » Het Duitse 16e Beierse reserve infanterieregiment, waarbij Adolf Hitler, verovert Geluveld in de Eerste Slag om Ieper
22 november » Brand van de Lakenhallen in Ieper.
Dag van overlijden 3 december 1942
De temperatuur op 3 december 1942 lag tussen -2 °C en 5,1 °C en was gemiddeld 1,1 °C. Er was 0.5 mm neerslag gedurende 0.6 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
18 januari » Het koopvaardijschip Van Imhoff wordt door een Japans gevechtsvliegtuig tot zinken gebracht. De bewaking en bemanningsleden worden gered, maar meer dan 400 Duitse geïnterneerde burgers verdrinken.
8 maart » De Nederlandse mijnenveger Jan van Amstel tot zinken gebracht door een Japanse torpedobootjager.
8 maart » De Nederlandse strijdkrachten geven zich over; Nederlands-Indië wordt door Japan bezet.
17 juli » Het eerste transport met Nederlandse joden komt aan in kamp Birkenau.
7 september » Alle zilveren munten die in Nederland nog in omloop zijn worden door de bezetter uit roulatie genomen.
26 november » Première van de film Casablanca in New York.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Lydia Burns, "Buitekant & Scheffer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/buitekant-scheffer-family-tree/I8435.php : benaderd 6 mei 2025), "Grietje Barend Wurms (1887-1942)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.