De temperatuur op 21 februari 1940 lag tussen -0.6 °C en 4,9 °C en was gemiddeld 1,5 °C. Er was 1,8 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
15 april » De Geallieerden beginnen hun aanval op de Noorse stad Narvik.
16 mei » De Duitse bezetters voeren de Midden-Europese Tijd en de zomertijd in Nederland in, in plaats van de tot dan toe gebruikelijke Amsterdamse Tijd. De klok wordt één uur en veertig minuten vooruit gezet.
11 juni » Tweede Wereldoorlog: Britse troepen bombarderen Genua en Turijn in Italië.
26 augustus » In Waalwijk wordt voetbalclub RKC (Rooms Katholieke Combinatie) opgericht.
7 oktober » Duitsland valt Roemenië binnen.
8 november » De Nederlandse onderzeeboot O 22 keert niet terug van een patrouille en wordt als vermist beschouwd.
Dag van overlijden 23 juli 1942
De temperatuur op 23 juli 1942 lag tussen 13,7 °C en 17,6 °C en was gemiddeld 15,6 °C. Er was 6,1 mm neerslag gedurende 3,7 uur. Er was 0.6 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
1 januari » Het Nederlandse handbal, sinds 1926 opererend onder de vleugels van het Koninklijk Nederlands Gymnastiek Verbond, komt op eigen benen te staan met de oprichting van het Nederlands Handbal Verbond (NHV).
28 februari » Hr. Ms. De Ruyter zinkt en Karel Doorman gaat met zijn schip ten onder.
21 maart » Element nummer 94 krijgt de naam plutonium.
1 juli » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Le Mont.
9 augustus » Zeeslag bij het eiland Savo: De Amerikaanse marine lijdt zware verliezen tegen Japan.
19 november » De Sovjet-Unie zet tegenaanval op Stalingrad in.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Lydia Burns, "Buitekant & Scheffer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/buitekant-scheffer-family-tree/I8132.php : benaderd 9 mei 2025), "Roosje Buitekant (1940-1942)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.