De temperatuur op 17 juli 1926 lag tussen 12,0 °C en 22,6 °C en was gemiddeld 17,1 °C. Er was 10,0 uur zonneschijn (62%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
21 juni » Paus Pius XI benoemt twee nieuwe kardinalen.
4 juli » Oprichting van de Bosnische voetbalclub Borac Banja Luka.
22 augustus » In Zuid-Afrika wordt goud ontdekt.
26 augustus » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub AC Fiorentina.
10 november » In Brussel vindt het kerkelijk huwelijk plaats van de jonge Belgische kroonprins Leopold met de Zweedse prinses Astrid.
10 december » Edmund Germer krijgt octrooi op de fluorescentielamp (tl-lamp).
Dag van overlijden 30 september 1942
De temperatuur op 30 september 1942 lag tussen 12,0 °C en 20,6 °C en was gemiddeld 15,6 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 0.9 uur zonneschijn (8%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
11 januari » Japan verklaart Nederland de oorlog en valt Nederlands-Indië binnen.
8 maart » De Nederlandse strijdkrachten geven zich over; Nederlands-Indië wordt door Japan bezet.
9 maart » Het KNIL capituleert op Java. Japanse jaartelling; 17-3-9.
13 maart » Het dragen van een Jodenster wordt verplicht voor de joden in Nederland, België en Frankrijk.
18 april » De Doolittle Raid op Japan vindt plaats waarbij Tokio voor het eerst wordt gebombardeerd door B-25's.
2 december » Een team onder leiding van Enrico Fermi slaagt om de eerste nucleaire kernreactie te veroorzaken die zichzelf in stand kan houden (Manhattanproject).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Lydia Burns, "Buitekant & Scheffer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/buitekant-scheffer-family-tree/I7838.php : benaderd 6 mei 2025), "Simon Barend Korper (1926-1942)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.