De temperatuur op 1 januari 1924 lag tussen -4.2 °C en -1.2 °C en was gemiddeld -2.9 °C. Er was 2,7 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
7 januari » Oprichting van de Féderation Internationale de Hockey (FIH), oftewel de overkoepelende wereldhockeybond, op initiatief van de Fransman Paul Léautey.
14 maart » Paul Huf, Nederlands fotograaf († 2002)
1 april » Adolf Hitler wordt veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor zijn deelname aan de Bierkellerputsch. Hij zit slechts negen maanden in de gevangenis, waar hij het eerste deel van zijn boek Mein Kampf schrijft.
23 juli » Oprichting van de Deense voetbalclub Esbjerg fB.
1 november » Oprichting van de rooms-katholieke Apostolische administratie Estland.
28 december » TIGR, de eerste illegale gewapende verzetsorganisatie tegen het fascisme in Europa wordt opgericht in Triëst (Italië).
Trouwdag 27 augustus 1949
De temperatuur op 27 augustus 1949 lag tussen 13,1 °C en 26,0 °C en was gemiddeld 19,5 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 10,2 uur zonneschijn (73%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
23 mei » Vestiging van de Bondsrepubliek Duitsland, (inclusief de voormalige geallieerde bezettingszones waaronder West-Berlijn), met als hoofdstad Bonn. De grondwet van West-Duitsland treedt tevens in werking.
14 juni » De naam Zuid-Vietnam wordt vervangen door de staat Vietnam, maar het land blijft een Frankrijk protectoraat.
12 september » Verkiezing van Theodor Heuss tot eerste bondspresident van West-Duitsland.
22 september » De Sovjet-Unie brengt zijn eerste atoombom tot ontploffing.
27 december » Souvereiniteitsoverdracht van Indonesië.
Dag van overlijden 11 oktober 2004
De temperatuur op 11 oktober 2004 lag tussen 4,4 °C en 12,6 °C en was gemiddeld 8,2 °C. Er was 9,8 uur zonneschijn (89%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
20 februari » Nederland - Albert Heijn haalt een deel van haar 'salmonella-vrije' kip terug omdat deze volgens een test van het Algemeen Dagblad toch salmonella blijkt te bevatten.
20 februari » Thailand - ABN AMRO wordt door nieuwe wetgeving in Thailand gedwongen haar belang in de Thaise bank Bank of Asia op te geven. De ABN AMRO was na de crisis in Azië gelokt met gunstige voorwaarden om te helpen de bank te redden. Nu alles beter gaat in Thailand heeft de regering besloten deze voordelen in te trekken.
30 maart » Bijzetting van Koningin Juliana in de Nieuwe Kerk in Delft.
18 april » De Italiaan Davide Rebellin wint de 39e editie van de Amstel Gold Race.
1 mei » Opening van het Vikingstadion, een voetbalstadion in de Noorse stad Stavanger.
19 mei » Valencia wint de UEFA Cup. In de finale in Göteborg is de Spaanse voetbalclub met 2-0 te sterk voor Olympique Marseille.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Lydia Burns, "Buitekant & Scheffer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/buitekant-scheffer-family-tree/I4047.php : benaderd 9 mei 2025), "Leonard Newman Burns (1924-2004)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.