De temperatuur op 8 oktober 1919 lag tussen 5,4 °C en 14,6 °C en was gemiddeld 9,8 °C. Er was 4,4 uur zonneschijn (39%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
28 april » Officiële instelling van de Volkenbond tijdens de vredesbesprekingen in Versailles.
4 mei » Leden van de 4 mei-beweging demonstreren op het Tiananmen-plein tegen het verdrag van Versailles en het onvermogen van de Chinese regering.
21 juli » Anthony Fokker sticht in Amsterdam zijn eigen vliegtuigfabriek.
19 augustus » Afghanistan wordt onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.
7 oktober » De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM wordt opgericht en is daarmee de oudst bestaande luchtvaartmaatschappij van de wereld.
19 november » Oprichting van de Apostolische Prefectuur Celebes in Nederlands-Indië.
Trouwdag 22 juli 1937
De temperatuur op 22 juli 1937 lag tussen 13,2 °C en 18,6 °C en was gemiddeld 15,8 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 0.5 uur. Er was 3,5 uur zonneschijn (22%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
19 februari » Koningin Wilhelmina ondertekent een Koninklijk Besluit waarin staat dat rood, wit en blauw de kleuren van de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden zijn.
13 april » Splitsing van het Apostolisch vicariaat Celebes in Nederlands-Indië in het Apostolisch Vicariaat Manado en de Apostolische Prefectuur Makassar.
3 juni » De Engelse ex-koning Eduard VIII trouwt met zijn grote liefde Wallis Simpson. De verliefde koning mocht van de Engelse regering niet met haar trouwen omdat Wallis reeds gescheiden was en bovendien was zij Amerikaanse. De koning deed daarom eind 1936 afstand van de troon. Het echtpaar gaat vanaf dan verder leven als Hertog en Hertogin van Windsor in Frankrijk.
8 juni » Wereldpremière van de Carmina Burana van Carl Orff in de Alte Oper in Frankfurt am Main.
12 november » Japanse troepen bezetten Shanghai.
9 december » De Slag om Nanking begint.
Dag van overlijden 8 september 2003
De temperatuur op 8 september 2003 lag tussen 9,1 °C en 20,2 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 5,2 uur zonneschijn (39%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
7 februari » In de Colombiaanse hoofdstad Bogota kost een autobom in Club Nogal 36 levens. De aanslag wordt niet opgeëist.
18 mei » De bevolking van Slowakije stemt voor toetreding tot de Europese Unie.
25 augustus » Lancering van de Spitzer Space Telescope.
31 augustus » Radio Veronica keert terug als onderdeel van Sky Radio Ltd..
20 oktober » De Belgische Justine Henin lost haar landgenote Kim Clijsters na tien weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals; zij moet die positie echter al na één week weer afstaan aan diezelfde Clijsters.
12 december » Staatssecretaris Medy van der Laan (Cultuur) en de Surinaamse minister van Onderwijs Walter Sandriman tekenen te Brussel een associatieovereenkomst waardoor Suriname deel gaat uitmaken van de Nederlandse Taalunie.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Lydia Burns, "Buitekant & Scheffer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/buitekant-scheffer-family-tree/I3109.php : benaderd 9 mei 2025), "Fairl Lee Clark (1919-2003)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.