De temperatuur op 1 mei 1920 lag tussen 3,8 °C en 17,2 °C en was gemiddeld 11,0 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 4,9 uur zonneschijn (33%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
17 mei » Het eerste verkeersvliegtuig landt op Schiphol
19 mei » Oprichting van de centristische, agraristische Noorse politieke partij Senterpartiet.
14 augustus » In Antwerpen wordt de zevende editie van de Olympische Zomerspelen geopend.
24 augustus » De Amerikaanse zwemmer Duke Kahanamoku scherpt in Antwerpen zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.00,4. Het oude record - 1 seconde trager - stond sinds 9 augustus 1918 op zijn naam.
2 september » België wint goud op de Olympische spelen te Antwerpen in het voetbal.
10 oktober » Italië annexeert Zuid-Tirol.
Trouwdag 26 november 1944
De temperatuur op 26 november 1944 lag tussen 1,4 °C en 7,2 °C en was gemiddeld 4,1 °C. Er was 0,2 mm neerslag gedurende 0,1 uur. Er was 6,1 uur zonneschijn (73%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
28 augustus » Marseille en Toulon worden bij Operatie Dragoon bevrijd door de geallieerden.
18 september » Britten torpederen de Junyo Maru. Meer dan duizend Nederlandse gevangenen komen om.
7 oktober » De eerste en enige gewapende opstand in het concentratiekamp Auschwitz door het Sonderkommando. Deze gebeurtenissen zijn verfilmd in de film The Grey Zone.
30 oktober » Walcheren is geheel in geallieerde handen.
12 november » Britse bommenwerpers brengen in de Tromsøfjord de Tirpitz tot zinken
24 december » Tijdens kerstavond wordt het Belgische troepenschip Léopoldville vlak bij Cherbourg getorpedeerd door de U 486. Zo'n 515 Amerikaanse soldaten komen hierbij om het leven, alsook 5 bemanningsleden, waaronder kapitein Charles Limbor.
Dag van overlijden 25 maart 1999
De temperatuur op 25 maart 1999 lag tussen 3,9 °C en 16,2 °C en was gemiddeld 10,6 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 7,4 uur zonneschijn (59%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
22 maart » Secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties roept Servië op om de militaire activiteiten in de omstreden provincie Kosovo onmiddellijk te stoppen.
24 maart » Een F-16 van de Koninklijke Luchtmacht haalt een Servische MiG-29 gevechtsjager neer.
18 mei » Splitsing van de rooms-katholieke Apostolische administratie Siberië in de Apostolische administraties Oost-Siberië en West-Siberië.
24 augustus » Zwemmer Ian Thorpe uit Australië scherpt in Sydney zijn eigen en één dag oude wereldrecord op de 200 meter vrije slag aan tot 1.46,00.
12 oktober » De VN melden de geboorte van de zes miljardste wereldburger.
23 november » Splitsing van de Rooms-katholieke Apostolische administratie Europees Rusland in de Apostolische administraties Noord-Europees Rusland en Zuid-Europees Rusland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Lydia Burns, "Buitekant & Scheffer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/buitekant-scheffer-family-tree/I3023.php : benaderd 6 mei 2025), "Frederick Alfred Fioto (1920-1999)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.