De temperatuur op 24 juli 1921 lag tussen 9,8 °C en 22,6 °C en was gemiddeld 18,1 °C. Er was 9,1 uur zonneschijn (57%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
28 januari » Albert Einstein zet heel de wereld op zijn kop. In een redevoering in Berlijn beweert hij dat het universum gemeten kan worden.
9 februari » In Polen sterft de laatste in de vrije natuur levende wisent. In het begin van de 21e eeuw is de wisent geherintroduceerd en komt hij weer voor in het wild.
27 juli » Eerste isolatie van insuline door Frederick Banting en Charles Best.
30 oktober » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de eerste keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 1-0 te winnen van titelhouder Uruguay.
24 november » De Japanse kroonprins Hirohito wordt regent voor zijn zieke vader, Yoshihito
18 december » Het Pools voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis van het land. In Boedapest wordt met 1-0 verloren van Hongarije.
Trouwdag 24 maart 1944
De temperatuur op 24 maart 1944 lag tussen 2,5 °C en 10,9 °C en was gemiddeld 6,1 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 4,3 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
12 februari » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub Deportivo Pereira.
29 september » Sovjet-troepen trekken Joegoslavië binnen.
3 oktober » Britse bommenwerpers bombarderen de dijk bij Westkapelle, om Walcheren onder water te zetten, zodat de Duitse bezetters makkelijker te verdrijven waren.
29 oktober » De Poolse 1e Pantserdivisie bevrijdt Breda.
7 november » Franklin D. Roosevelt wordt voor een vierde termijn als president van de VS gekozen, een unicum in de Amerikaanse geschiedenis.
12 december » Uitgeverij De Bezige Bij wordt opgericht.
Dag van overlijden 15 januari 1998
De temperatuur op 15 januari 1998 lag tussen 4,0 °C en 9,5 °C en was gemiddeld 7,1 °C. Er was 2,8 mm neerslag gedurende 2,3 uur. Er was 0.7 uur zonneschijn (9%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
Van maandag 3 augustus 1998 tot maandag 22 juli 2002 was er in Nederland het kabinet Kok II met als eerste minister W. Kok (PvdA).
3 februari » Karla Faye Tucker is de eerste vrouw sinds 135 jaar op wie in Texas de doodstraf wordt toegepast.
4 februari » Bill Gates wordt bij een bezoek aan Brussel met een taart besmeurd.
25 april » Zwitser Rolf Järmann wint de 33ste editie van de Amstel Gold Race.
1 juni » In het tot hockeyarena omgebouwde voetbalstadion van FC Utrecht herovert de Nederlandse mannenhockeyploeg de wereldtitel door Spanje in de verlenging van de finale van het WK hockey te verslaan: 3-2. Teun de Nooijer maakt de golden goal.
14 augustus » Tijdens de jaarlijkse overstroming van de Jangtsekiang verwoest een vloedgolf in de Chinese provincie Anhui miljoenen huizen.
8 november » In de Pakistaanse stad Lahore wint de Nederlandse hockeyploeg voor de vierde keer de Champions Trophy.
Dag van begraven 17 januari 1998
De temperatuur op 17 januari 1998 lag tussen 3,3 °C en 8,1 °C en was gemiddeld 5,9 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 1,6 uur. Er was 1,2 uur zonneschijn (14%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
Van maandag 3 augustus 1998 tot maandag 22 juli 2002 was er in Nederland het kabinet Kok II met als eerste minister W. Kok (PvdA).
1 april » Scheidsrechter Mario van der Ende moet de halve finale in de Champions League (Real Madrid - Borussia Dortmund) ruim 90 minuten uitstellen omdat een van de doelpalen vlak voor aanvang afbreekt. Een ander doel is niet aanwezig en moet van een acht kilometer verderop gelegen amateurveld worden aangevoerd.
22 april » Het vierde attractiepark genaamde Disney's Animal Kingdom wordt binnen het Walt Disney World Resort geopend.
1 mei » Amsterdam is van 1 tot en met 16 mei gastheer van het eerste officiële wereldkampioenschap rugby voor vrouwen. Aan het toernooi doen zestien landen mee. Nieuw-Zeeland wint, Nederland eindigt als dertiende.
10 mei » Zaligverklaring van twaalf Spaanse vrouwelijke religieuzen die in 1936 tijdens de Spaanse Burgeroorlog zijn gefusilleerd, een andere Spaanse religieuze en een Libanese priester in Rome door paus Johannes Paulus II.
16 augustus » PSV wint ook de derde editie van de strijd om de Johan Cruijff Schaal; Ajax wordt in Amsterdam met 2-0 verslagen.
27 oktober » Gerhard Schröder wordt bondskanselier van Duitsland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Lydia Burns, "Buitekant & Scheffer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/buitekant-scheffer-family-tree/I1414.php : benaderd 9 mei 2025), "Elizabeth Doris French (1921-1998)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.