De temperatuur op 2 november 1879 lag rond de 7,3 °C. Er was 2 mm neerslag. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 89%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
19 april » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC St. Gallen.
15 september » In Haarlem wordt de eerste voetbalclub van Nederland opgericht, door de 14-jarige Pim Mulier. Hij noemt de club HFC, de Haarlemsche Football Club.
21 oktober » Eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison.
31 december » Thomas Edison laat rondom een park tientallen gloeilampen branden als feestversiering en demonstreert daarmee zijn nieuwste uitvinding: het elektrisch licht.
Trouwdag 8 maart 1896
De temperatuur op 8 maart 1896 lag rond de 5,1 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 98%. Bron: KNMI
23 januari » Wilhelm Röntgen maakt voor het eerst een foto via elektromagnetische stralingen van de hand van Albert von Kölliker.
9 februari » Het eerste WK kunstschaatsen (alleen voor mannen) vindt plaats in Sint-Petersburg in Rusland.
1 maart » De Franse natuurkundige Antoine Henri Becquerel ontdekt het fenomeen radioactiviteit.
27 augustus » Engels-Zanzibarese Oorlog, kortste oorlog uit de geschiedenis, Zanzibar capituleerde na 38 minuten.
13 september » Paus Leo XIII verklaart in zijn apostolische brief Apostolicae Curae de priester- en bisschopswijdingen en Apostolische successie in de Kerk van Engeland ongeldig.
3 december » Herman Hollerith richt de Tabulating Machine Company op, een voorloper van IBM.
Dag van overlijden 8 augustus 1964
De temperatuur op 8 augustus 1964 lag tussen 10,7 °C en 19,3 °C en was gemiddeld 14,5 °C. Er was 11,3 mm neerslag gedurende 2,0 uur. Er was 4,9 uur zonneschijn (32%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
4 januari » In het tv-programma Zo is het toevallig ook nog eens een keer wordt het onderdeel Beeldreligie uitgezonden. Met bijbelteksten wordt de verslaafde beeldbuiskijker een spiegel voorgehouden.
9 februari » Zeventig miljoen kijkers zien in de Ed Sullivan Show het eerste optreden van The Beatles op de Amerikaanse televisie.
21 april » Benoeming van de Nederlander Paul Verschuren tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Helsinki (Finland)
24 juni » AVRO-talentenjacht Nieuwe oogst met het debuut van komiek André van Duin.
6 september » Jan Janssen wordt in Sallanches wereldkampioen wielrennen.
12 oktober » Lancering van de Russische Voschod 1, eerste ruimtevlucht met een bemanning bestaande uit meer dan één persoon.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Lydia Burns, "Buitekant & Scheffer Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/buitekant-scheffer-family-tree/I1013.php : benaderd 10 mei 2025), "Louvenia F. Hubbard (1879-1964)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.