7 juni » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub FC Petržalka 1898 als Pozsonyi Torna Egyesület.
30 juli » De arts John Harvey Kellogg ontdekt bij toeval de cornflake.
7 september » Eedaflegging Koningin Wilhelmina
18 oktober » Puerto Rico wordt in bezit genomen door de Verenigde Staten.
25 oktober » Johanna ter Meulen en suikerraffinadeur Willem Spakler richten in Amsterdam de filantropische Woningmaatschappij Oud-Amsterdam NV op.
21 december » Marie Curie en Pierre Curie ontdekken het radium.
Trouwdag 19 november 1943
De temperatuur op 19 november 1943 lag tussen -1,8 °C en 2,4 °C en was gemiddeld 0,6 °C. Er was 0,2 mm neerslag. Er was 0,8 uur zonneschijn (9%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
22 april » Albert Hofmann schrijft zijn eerste rapport over de hallucinogene eigenschappen van lsd.
6 juni » Eerste transport van kinderen vanuit Kamp Vught naar Sobibór, waar zij een dag na aankomst worden vergast. Dit betrof kinderen in de leeftijdcategorie van 0 tot en met 3 jaar, een dag later gevolgd door een groep kinderen van 4 tot 16 jaar. Totaal aantal: ruim 1200 kinderen.
8 juni » Bijna 1300 Joodse kinderen worden in één trein van Kamp Westerbork naar Sobibór getransporteerd, waar ze drie dagen later worden vergast.
20 juni » De Duitsers voeren bij een razzia in Amsterdam 5500 joden weg naar Westerbork.
7 oktober » Japan executeert 100 Amerikaanse gevangenen op Wake.
13 december » Als wraak voor vermeende steun aan het verzet moordt een Duitse legereenheid de gehele mannelijke bevolking van het Griekse stadje Kalavryta uit.
Dag van overlijden 3 februari 1981
De temperatuur op 3 februari 1981 lag tussen 4,8 °C en 9,3 °C en was gemiddeld 6,9 °C. Er was 15,9 mm neerslag gedurende 8,1 uur. Er was 2,7 uur zonneschijn (29%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
Van vrijdag 11 september 1981 tot zaterdag 29 mei 1982 was er in Nederland het kabinet Van Agt II met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA).
12 januari » Jan Zwartkruis neemt ontslag als bondscoach van het Nederlands voetbalelftal.
12 april » De spaceshuttle Columbia is de eerste spaceshuttle die in een baan rond de aarde vliegt.
5 juli » De eerste Parkpop wordt georganiseerd met vele optredens, waaronder Gruppo Sportivo. Er komen 35.000 bezoekers op het festival af.
22 september » President François Mitterrand van Frankrijk opent de eerste lijn van de 'train à grande vitesse' (TGV): Parijs-Lyon.
18 november » Het Nederlands voetbalelftal wordt uitgeschakeld voor het WK voetbal 1982. Frankrijk is in het Parc des Princes met 2-0 te sterk. Michel Platini en Didier Six scoren na rust. Johan Neeskens (49ste) en John Rep (42ste) spelen hun laatste interland voor Oranje.
29 november » Dammer Harm Wiersma wint de beslissende wedstrijd in de strijd om de wereldtitel van de Rus Anatoli Gantwarg.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Luke Broersma, "Broersma Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/broersma-family-tree/I931.php : benaderd 30 april 2025), "Kate Riemersma (1898-1981)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.