De temperatuur op 2 september 1918 lag tussen 10,5 °C en 17,0 °C en was gemiddeld 12,6 °C. Er was 10,8 mm neerslag. Er was 3,4 uur zonneschijn (25%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
13 maart » Verheffing van de Apostolische prefectuur Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat Nederlands-Borneo.
6 juni » slag bij het Belleaubos Gunnery Sgt. Dan Daley spreekt zijn bekende quote uit: ‘C’mon you sons-of-bitches, do you want to live forever?’
31 juli » Oprichting van AZC Zutphen, een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Zutphen.
14 september » De Tsjecho-Slowaakse republiek benoemt Tomáš Masaryk tot zijn eerste president.
2 november » In Duitsland breekt een algehele opstand uit die bekend wordt als de Novemberrevolutie, met als hoogtepunt het afzetten van de Duitse keizer Wilhelm II en de vorming van een democratische republiek.
10 november » De Duitse keizer Wilhelm II komt aan op Station Eijsden om asiel aan te vragen in Nederland.
Trouwdag 31 juli 1941
De temperatuur op 31 juli 1941 lag tussen 10,9 °C en 20,2 °C en was gemiddeld 15,0 °C. Er was 4,6 uur zonneschijn (30%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
21 januari » De Britten vallen Tobroek in Libië aan.
9 maart » De Duitse bezetters ontbinden alle Nederlandse omroepen; de Rijksradio Omroep, ook wel de Nederlandsche Omroep genoemd, kwam ervoor in de plaats.
27 mei » Het Duitse oorlogsschip Bismarck vergaat in de Atlantische Oceaan.
18 augustus » De eerste tweehonderd gevangenen komen aan in kamp Amersfoort. Het is een groep communisten die eerder waren geïnterneerd in kamp Schoorl.
8 september » Begin van de Operatie Nordlicht Beleg van Leningrad. Deze slag zou ruim 900 dagen duren.
28 november » De Nederlandse onderzeeboot O 21 onder commando van Ltz I J.F. van Dulm brengt in de Golf van Cagliari de Duitse onderzeeboot U 95 tot zinken.
Dag van overlijden 29 oktober 1984
De temperatuur op 29 oktober 1984 lag tussen 10,4 °C en 14,6 °C en was gemiddeld 12,8 °C. Er was 3,1 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
10 januari » Na 117 jaar knopen de Verenigde Staten en het Vaticaan weer diplomatieke banden aan.
1 maart » De twee belangrijkste verdachten in de ontvoeringszaak van Nederlands biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur, Ab Doderer, worden aangehouden in Parijs.
4 april » Een grote politiemacht ontruimt het vrouwenvredeskamp bij de Britse vliegbasis Greenham Common
8 april » Elisa Waut wint de Rock Rally, een wedstrijd die georganiseerd wordt door het Vlaamse tijdschrift Humo.
8 mei » De Sovjet-Unie kondigt aan de Olympische Zomerspelen 1984 in Los Angeles te zullen boycotten.
11 oktober » Kathryn Sullivan is de eerste Amerikaanse vrouw die een ruimtewandeling maakt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Luke Broersma, "Broersma Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/broersma-family-tree/I2448.php : benaderd 30 april 2025), "Richard Schutte (1918-1984)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.