De temperatuur op 26 januari 1952 lag tussen -2.2 °C en 1,0 °C en was gemiddeld -0.2 °C. Er was 1,7 mm neerslag gedurende 7,0 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
26 februari » De Engelse premier Winston Churchill maakt bekend dat het Verenigd Koninkrijk over een atoombom beschikt.
10 maart » Fulgencio Batista leidt een geslaagde staatsgreep in Cuba.
11 september » Plaatsing van de eerste, kunstmatige hartklep.
13 september » Het eerste Jip en Janneke-verhaal verschijnt in het Nederlandse dagblad Het Parool.
20 september » Alfred Hershey en Martha Chase tonen aan dat DNA erfelijk materiaal bevat.
31 oktober » Ontploffing allereerste waterstofbom op het atol Eniwetok (VS-tijdsrekening).
Trouwdag 4 augustus 1972
De temperatuur op 4 augustus 1972 lag tussen 8,6 °C en 19,1 °C en was gemiddeld 14,5 °C. Er was 0.6 mm neerslag gedurende 0.9 uur. Er was 2,3 uur zonneschijn (15%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
2 januari » President Joseph-Désiré Mobutu van Zaïre begint met zijn Afrikaniseringspolitiek: alle buitenlands klinkende geografische namen en persoonsnamen moeten in inheems klinkende woorden worden gewijzigd.
16 februari » Verdediger Theo de Jong maakt zijn debuut voor het Nederlands voetbalelftal in de vriendschappelijke wedstrijd in Athene tegen Griekenland (0-5).
4 juli » Noord- en Zuid-Korea starten onderhandelingen met als uiteindelijke doel de hereniging van Korea.
13 augustus » N.E.C.-speler Chris Kronshorst is de eerste Nederlandse voetballer die een gele kaart krijgt ín het betaald voetbal. Amper vier minuten later was het de beurt aan Willem van Hanegem om de tweede te ontvangen.
14 augustus » Een Iljoesjin-vliegtuig van de Oost-Duitse vliegmaatschappij Interflug stort neer op een buitenwijk van Oost-Berlijn. 156 mensen komen om.
22 december » Aardbevingen maken een ruïne van de Nicaraguaanse hoofdstad Managua.
Dag van overlijden 6 juli 1986
De temperatuur op 6 juli 1986 lag tussen 13,0 °C en 20,6 °C en was gemiddeld 16,0 °C. Er was 1,8 mm neerslag gedurende 3,3 uur. Er was 4,8 uur zonneschijn (29%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
7 februari » Dictator Jean-Claude Duvalier vlucht van Haïti naar Frankrijk.
14 april » Amerikaanse vliegtuigen vallen vijf doelen aan in Libië. Onder de vele doden ook de dochter van Ghadaffi.
22 juni » Sovjet-atleet Joeri Sedych verbetert in Tallinn zijn eigen wereldrecord kogelslingeren (86,34 meter) met een worp van 86,66 meter.
18 september » In het Disneyland Park te Anaheim opent de attractie Captain EO.
29 oktober » De lokale omroep Vrolek wordt opgericht naar aanleiding van het Lekkerkerkse gifschandaal. De burgemeester leest een tijd lang iedere dag om 18:00 uur het laatste nieuws over dit schandaal voor, live op de radio.
10 december » Elie Wiesel krijgt de Nobelprijs voor de Vrede.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Luke Broersma, "Broersma Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/broersma-family-tree/I1072.php : benaderd 30 april 2025), "Karen Sue de Kock (1952-1986)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.